Albums, Recensies

Geowulf – Great Big Blue (★★½): zweverige achtergrondmuziek

Het debuutalbum Great Big Blue van Geowulf is vanaf vandaag overal te beluisteren. Het album is misschien niet het beste wat de laatste tijd gereleased werd, maar past met zijn zweverige en simpele melodieën in elke auto en huiskamer perfect op de achtergrond.

Star Kendrick en Toma Banjanin zijn een Australisch duo dat tijdens hun jeugd meermaals verhuisde naar verschillende plekken in Europa. Die afstand hield hen niet tegen om samen muziek te beginnen schrijven nadat Star Kendrick enkele demotracks bezorgde aan Toma Banjanin en hem vroeg die te vervolledigen. Zo ontstond Geowulf’s dream pop sound, een simpel geluid gevuld met vrolijke gitaren, meeslepende vocalen en catchy synthesizers.  In 2016 liet het duo “Saltwater” los op de wereld, een track die op Spotify al meer dan acht miljoen keer beluisterd werd. En na heel wat touren op festivalletjes en de support act verzorgen voor verschillende artiesten, brengen ze vandaag eindelijk hun album Great Big Blue uit.

Het album begint met “Sunday”, een rustig nummer dat net zoals de rest van het album ideaal is voor op de achtergrond. Het wordt gevolgd door hun bekendste nummer “Saltwater” dat naast een simpele melodie een diepe boodschap over religie en het universum bevat.

Het meest geslaagde nummer op de plaat is toch wel “Drink Too Much”, een track waardoor je je bijna in hogere sferen gaat bevinden. Het nummer beschrijft zo’n avonden waarop een glaasje te veel je weleens snel in de problemen kan brengen. Het nummer is gebaseerd op zo’n dramatische avond uit het leven van Star, waarin een ruzie op één avond escaleerde in een break-up met haar toenmalige vriend.

Het hele album is zweverig en simpel. Het zijn stuk voor stuk op zich geen slechte liedjes. Als je alle elf nummers echter na elkaar hoort, is het gewoon te veel hetzelfde en verdwijnt de muziek al snel naar de achtergrond om het even waar je je bevindt.

Facebook

16 februari 2018

About Author

Lotte Coolen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief