Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Albin Lee Meldau – “The Weight Is Gone”

De muziek van de Zweedse singer-songwriter Albin Lee Meldau valt moeilijk in één categorie te plaatsen. Op papier wordt ze doorgaans als pop bestempeld, maar eens je een aantal nummers uit zijn EP’s beluistert, valt vooral op hoe breed die definitie van pop dan wel moet zijn. Albin Lee Meldau brak in 2016 door nadat zijn single “Lou Lou” – waarin hij als troubadour een donker autobiografisch liefdesverhaal bezingt – al in 2015 werd opgepikt door Hillydilly. Sinds 2016 bracht Albin Lee Meldau twee EP’s uit, Lovers en Bloodshot. Daarop valt zoals gezegd de veelzijdigheid van Meldau’s stem op en vinden we een mix tussen poppy uptempo nummers en hartverscheurende nummers in de lijn van “Lou Lou”.

Het is nog even wachten op de release van een volwaardig debuutalbum, maar vandaag bracht Albin Lee Meldau in afwachting daarvan alvast een nieuwe single uit: “The Weight Is Gone”. Die single behoort zonder twijfel tot de eerste categorie van nummers, waarin hij de volbloed pop-toer opgaat. Het lied is aanstekelijk en wordt vergezeld van een levendige beat. Het is zo’n nummer dat voorbij flitst en dat je na één keer luisteren al gemakkelijk kan meezingen. De keerzijde van die vaststelling is dat de single – in vergelijking met z’n andere nummers – wel wat karakter mist en dat zijn krachtige stem niet ten volle wordt benut. Het is namelijk vooral in de tweede categorie, waarin Meldau de pop-beats achterwege laat en zijn ziel onomwonden op tafel smijt zonder franjes, dat die soulstem het best tot z’n recht komt. Zeker wanneer hij zijn nummers live brengt, springt de bevlogenheid van de Gothenburgse singer-songwriter in het oog. Het is nog even afwachten wanneer het voor ons mogelijk zal zijn om Albin Lee Meldau live aan het werk te zien, aangezien hij voorlopig geen concerten in ons land gepland heeft. In tussentijd kan je wel altijd nog eens genieten van het begeesterde Tiny Desk Concert dat hij vorig jaar opnam.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Feist - Multitudes (★★★★): Onderdompelen in schoonheid

De Canadese singer-songwriter Leslie Feist heeft al een solocarrière van bijna 25 jaar achter de rug, maar toch heeft ze nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Joseph Cook - "MF BASSLINE"

In zijn Spotify-biografie onthult Will Joseph Cook dat zijn leerkrachten op school het hem sterk afraadden om voor zijn muzikale droom te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.