Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Tuff – “Psycho Star”

Het lijkt er op dat King Tuff helemaal terug is. Vorige week nog kregen we een trage zachte synthpop song waarmee hij zijn terugkeer aankondigde. Het bleek de voorbode van iets veel groter: een nieuw album. The Other verschijnt op 13 april en bevat samenwerkingen met onder meer Ty Segall, Jenny Lewis, Greta Morgan en Mikal Cronin. “Psycho Star” is de eerste echte single die we er uit horen en meteen horen we terug de opgewekte sfeer waarvoor King Tuff bekend staat.

Het nummer is groovy en bevat een vette baslijn die alle kanten uit zwiert. Het geheel is weliswaar heel luchtig en hierdoor kan je het zelfs funky vinden. “Psycho Star” heeft een bepaalde weirdoness in zich, maar is lekker aanstekelijk waardoor het zomaar eens in je hoofd kan blijven steken. Een leuke gitaarsound geeft het geheel een volledig toegankelijk sfeertje. Op het einde komen er zelfs heel wat meer stemmen samen, wat een fijn liedje! Ook de video is zeker de moeite waard, het toont een afgeleide cameraman die liever toevallige voorbijgangers filmt dan de dansscene van King Tuff.

3470 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Uitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
Nieuwe singles

Te ontdekken talent op Pukkelpop 2018

Met acht podia op de weide van Kiewit kan je al snel spreken van een overvloed aan artiesten. Naast headliners als Kendrick…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Psychic Heat

Psychich Heat is volop bezig met de debuutplaat “Sunshower” dat op 26 mei verschijnt. “Elixir” is de tweede single uit dat album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.