Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The BlueBirds – “Famous”

Country en Americana is weer helemaal in en dan moeten we even stilstaan bij The BlueBirds. Als muzikaal trio bundelen zangeressen Krystl, Rachèl Louise en Elske DeWall hun krachten en brengen ze country naar je toe. In het najaar van 2017 brachten ze hun eerste single “Nothing On Me” uit. Over een maand staan The BlueBirds in een uitverkocht Paradiso (Amsterdam), maar we kregen vandaag al een voorproefje van wat ons daar te wachten staat, namelijk een nieuwe single getiteld “Famous”.

Dance the winter blues away want al bij de eerste noten word je helemaal meegenomen in de country-vibe, een mooi arrangement en een warme, zachte stem vormen de intro van het nummer. “Famous” doet een beetje denken aan de soundtrack van een serie die je de hele dag door kan binge-watchen zonder de intro te skippen. Een nieuwe Nashville, daar zeggen wij alvast geen nee tegen. Op tekstueel niveau is het ook een heel interessant nummer. ‘I don’t wanna be famous, I don’t wanna be pretty if I have to walk this road alone, if you can’t walk it with me’, het komt toch wel even binnen. Het mag dan wel lekker wegluisteren, de gelaagdheid in het nummer heeft absoluut een meerwaarde. Daarnaast blenden de stemmen van Krystl, Rachèl en Elske ontzettend mooi samen en dat levert heel mooie driestemmige stukken op. “Famous” blijft meteen lekker hangen en smaakt naar meer. Het is helaas nog even wachten voor The BlueBirds de landsgrenzen oversteken en ook België komen veroveren, maar wij kunnen alvast niet wachten.

 
Facebook / Instagram / Website

2 februari 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief