Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLM – “Aba” ft Sparrow

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLM – “Aba” ft Sparrow

Het Antwerpse hiphopduo SLM (afkorting voor ‘Salaam’ wat vrede betekent) heeft een nieuwe single uit. Deze keer opnieuw eentje met een maatschappijkritische boodschap. Said Boumazoughe en Salahdine Ibnou Kacemi hadden vorig jaar een bescheiden hitje te pakken met hun nummer “Ewa ja”. Daarin gingen ze de strijd aan tegen racisme. Vooral bij de jeugd sloeg dit aanstekelijke nummer erg aan. Op menig Vlaams schoolterrein werd dit nummer uit volle borst meegezongen en ‘ewa ja’ werd zelf verkozen tot het kinderwoord van het jaar door Ketnet.

Na hun bescheiden hit, komen de heren met een tweede single. Het nummer heet “Aba” en is een featuring met de Franstalige rapper Sparrow. De single kadert in een samenwerking met UNICEF. De campagne gaat over de migrantensituatie in België, het duo kreeg de opdracht rond deze thematiek een tweetalig nummer uit te werken. Ze deden dat dan ook met verve.

“Aba” is een erg rustig nummer dat duidelijk probeert om onze gevoelige snaar te raken, dit in tegenstelling tot hun vorige single “Ewa ja” die toch veel meer uptempo en vrolijker was qua melodie. Maar de actuele vluchtelingensituatie is natuurlijk geen lachertje en dan is dit soort muziek wel gepast. “Aba” betekent papa en gaat over een zoontje dat zijn vader troost. Nederlandstalige strofes worden afgewisseld met Franstalige en dat maakt het nummer er zeker niet minder mooi om. SLM toont zicht van een heel andere kant dan we van hen gewoon zijn en daar waar ze in het verleden zich misschien nog iets teveel op de jeugd toespitsten à la Boef, trekken ze met dit nummer toch de kaart van het grote publiek.

Twitter / Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.