Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles King Gizzard & The Lizard Wizard – “The Last Oasis” & “Greenhouse Heat Death”

Het jaar is nog steeds niet voorbij, dus kunnen we nog altijd reikhalzend uitkijken naar die vijfde plaat van King Gizzard & The Lizard Wizard dit jaar. Vorige week kregen we alvast twee singles voorgeschoteld, en ook nu serveren ze ons twee verse plaatjes. Wanneer het album er precies aankomt, is nog altijd onzeker, maar we gokken op volgende week (dat is hun laatste kans ook).

“The Last Oasis” is een zeer zacht en surfy pop nummertje dat de rustigste kant in de band naar boven haalt. Het is een zonnig briesje dat zomaar eens de kille winter kan doorbreken. “Greenhouse Heat Death” heeft dan weer de donkere mysterieuze sfeer die King Gizzard de laatste tijd al even omarmde. Psychedelische gitaren, lekkere solo’s en wat buitenaardse geluiden maken dit dan ook de sterkste song van de twee. Benieuwd hoe heel die nieuwe plaat er zal uitzien, want wat we nu al te horen kregen, is erg divers.

21 december 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief