Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Flying Horseman – “Reverie”

De Sint komt extra vroeg dit jaar, in de vorm van een nieuwe single van Flying Horseman! Na de live shows begin dit jaar waar Flying Horseman Bert Dockx zijn nieuwe album voorstelde, krijgen we eindelijk de langverwachte eerste single van Rooms / Ruins.

“Reverie” is een heel minimalistisch nummer. De zachte stem van Dockx blijft laag over de fragiele gitaarakkoorden. Daarboven zweeft de sopraanstem van een van de zusjes Maieu bezwerend hoog, terwijl de andere zus in een lager register blijft. We weten ondertussen dat Flying Horseman vaak hemelse atmosferen aanbiedt, maar hier voelt het zelfs bijna buitenaards aan. De toon en kleur in “Reverie” is emotioneel, hemels maar tegelijk ook heel dreigend, op een subtiele minimalistische manier. De verwachtingen voor Rooms / Ruins zijn dus hoog, maar Flying Horseman vliegt daar gegarandeerd los over.

Het wordt dus uitkijken naar het vijfde studio album, dat ergens begin volgend jaar in de rekken zou moeten liggen.

Samen met de nieuwe single is er ook een remix van te beluisteren op Spotify van Milan W.

10 november 2017

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief