AlbumsRecensies

Henry Jamison – The Wilds (★★★★): Een warme herfst

AlbumsRecensies

Henry Jamison – The Wilds (★★★★): Een warme herfst

We zitten al even met koude temperaturen. De bladeren vallen van de bomen, een snijdende wind gaat langs de oren en de herfstkleuren treden op de voorgrond. Tijd om die open haard op te zoeken, die lekker warme, knusse, gezellige plaats waar een vermakelijk deuntje niet mag ontbreken. Warm jezelf op met The Wilds: Het debuutalbum van Henry Jamison waarin de herfst je toe smiespelt.

Muziek spelen zit in het bloed van Henry Jamison. Zijn vader componeert klassieke muziek, zijn moeder is Engels professor, delf je wat dieper in zijn stamboom dan vind je schatten als George Frederich Root.  Eén van de populairste muziekschrijver in de jaren stillekes. De vraag is: Kan hij zijn familiegenoten evenaren? We verklappen alvast dat hij alleszins niet onderdoet.

Koorgezang is wat je te horen krijgt tijdens het beluisteren van het openingslied; “Bright And Future”. Het geeft je een mysterieus en akelig gevoel, net een mistige herfstochtend. De vogeltjes beginnen te fluiten en Henry zingt als een opkomende zon: rustig en steeds warmer wordend.

Sterk emotioneel was “Bright And Future” maar het wordt pas echt treurig tijdens het luisteren van “The Jacket” waar je een verhaal te horen krijgt op een simpele beat. Escapisme is wat je ervaart, goosebumps is wat je krijgt. Even weg van de drukke wereld, weg van de koude temperaturen en de wind wordt een stukje warmer.

“No One Told Me” mag zeker niet onbesproken blijven. Elektronische elementen krijgen hierin de hoofdrol. Verdwalen is wat je doet tijdens het beluisteren van dit liedje, Henry is de gids. Het timbre op zijn stem laat je lijf rillen. Sterk opbouwend naar een climax is het aangenaam met dit liedje af te sluiten.

Henry Jamison toont dat hij een plekje heeft verdient op zijn stamboom, naast zijn vader, naast George Frederich Root. Hij brengt met zijn gitaar, vogelgezang, koor en elektrische vibes een relaxerende sfeer. Uitkijken wordt het voor diegene die hem live wil bezichtigen. Een tijdje geleden was hij te zien in Rotterdam, België blijft nog even uit de kijker.

FacebookTwitterInstagram

Related posts
LiveRecensies

Blanco White @ Botanique (Rotonde): Een ticket naar de zon

Gisteren waren we getuige van het allereerste optreden van Blanco White op Belgische bodem. Dit is het soloproject van Londenaar, die trouwens…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 143

De herfst is in het land en dat wil zeggen dat de dagen korter worden. Gelukkig is er nog steeds muziek om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.