Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fever Ray – “To the Moon and Back”

Karin Dreijer Andersson maakte ruim een decennium geleden naam als lid van het Zweedse elektronisch duo The Knife en kende daarnaast ook succes als solo-artieste, dit onder de alias Fever Ray. In 2009 bracht ze met dit project een titelloos debuut uit dat erg goed werd ontvangen. Het bleef daarna 8 jaar stil, maar nu is er eindelijk een nieuwe single. Het is nog niet duidelijk of er een tweede volledig album zal volgen.

“To the Moon and Back” klinkt muzikaal gezien als gestroomlijnde en enigszins conventionele synthpop. Gekke experimenten laat ze op dit vlak achterwege. Dit staat in contrast met de tamelijk bizarre video  waarin een gereanimeerd lijk op een theekransje gaat en een niet alledaagse tekst die weinig aan de verbeelding over laat. Het resultaat is een spannende, opzwepende single die in de lijn ligt van haar vroegere werk en daar ook in kwaliteit niet voor moet onderdoen.

Facebook

20 oktober 2017

About Author

Jan Sucaet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief