Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy – “Varken”

Fleddy Melculy is klaar om een tweede album uit te brengen, opvolger van Helgië uit 2016. Het humoristisch metalproject is ondertussen niet meer weg te denken uit de Belgische metalscène en daarom komt er op 16 februari een nieuw album aan. De Kerk Van Melculy is de titel en het is een dubbelaar geworden. Maar liefst 22 gloednieuwe nummers kan je er op vinden, dat is al eens de moeite. Om dat allemaal nog meer te vieren, lost de band een eerste single: “Varken”.

Zoals gewoonlijk windt de band er geen doekjes om en met lyrics als “Een hele week moeten kijken naar uw baas zijn bakkes, een hele week moeten luisteren naar zijn gezaag”, weet je dat er terug frustraties zijn bij Fleddy. “Varken” gaat over de druk die van je schouders valt in het weekend waarna je ferm begint te zuipen om die werkweek te vergeten. Iets waar iedereen wel ervaring mee heeft, denken wij zo. De muziek is weer stevig, met geniale gitaren en vooral een strakke melodie. Harde metal maar dan wel toegankelijk voor een groter publiek, je moet het kunnen. Benieuwd of de band 22 nummers lang zal kunnen boeien.

De band doet ook een ganse tour door België met onder meer haltes in Het Depot, Trix en De Vooruit, meer info daarover hier.

13 oktober 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief