Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marmozets – “Habits”

Enkele weken geleden kwam Marmozets terug door de grote deur met “Play”. Woorden over een eventueel nieuw album werden toen nog niet gerept, maar daar komt nu verandering in. Op 26 januari 2018 verschijnt Knowing What You Know Now, de opvolger van het debuut The Weird And Wonderful Marmozets uit 2014. De nieuwe plaat werd opgenomen samen met Gil Norton (Foo Fighters, Pixies), wat hoge verwachtingen met zich mee brengt. Samen met die aankondiging, krijgen we een tweede single in de vorm van “Habits”.

Wat opvalt aan “Habits”, is het feit dat het bijna exact dezelfde baslijn bevat als “Play”. Toch is deze nieuwe net iets minder ruig en is het meer gebouwd rond de zang van Becca MacIntyre. Er zitten hier en daar wel enkele krachtige gitaren in, maar dit is vooral tot een minimum beperkt. Tijdens het refrein is het allemaal wat dramatischer, maar het klinkt vooral erg groots en meezingbaar. Na een eerste luisterbeurt voel je al dat dit op een liveconcert, een gigantische meezinger zal worden. Marmozets wijzigt weinig aan zijn sound tegenover vroeger, al is het nu allemaal iets gepolijster en minder stevig. Hierdoor zou het wel eens kunnen dat ze een groter publiek kunnen aanspreken met Knowing What You Know Now. Om dat te weten, moeten we nog enkele maanden wachten.

 /  /  /  / Instagram

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "Bloodrush"

De rockers van The Amazons storten zich weer volop in de muziek dit jaar. Ze vergezelden om te beginnen Royal Blood op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Not The One"

Red Hot Chili Peppers heeft de laatste jaren wat meer tijd nodig om met nieuw materiaal op de proppen te komen, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.