Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux – “Dream State”

Het is nog wachten tot volgend jaar vooraleer we de nieuwe plaat van Son Lux kunnen horen, maar toch brengen ze vandaag al de aankondiging voor hun album. Op 9 februari 2018 komt Brighter Wounds uit en het is de vijfde plaat van het gezelschap, de opvolger van Bones uit 2015. Samen met die aankondiging, geven ze ook aan dat er een tour komt. Deze houdt onder meer halt in AB op 17 februari. Samen met al dit, krijgen we ook een eerste epische single:  “Dream State”.

Als de single van Son Lux begint met enkele ‘ooh’s’, lijkt het alsof we naar een single van Thirty Seconds To Mars of Coldplay aan het luisteren zijn. Gelukkig gaan ze daarna veel experimenteler te werk waardoor iedere vergelijking met voorgaande bands uitgesloten is. Vijf minuten lang krijgen we wel één van de meest toegankelijke nummers van de band te horen, en het klinkt ook zeer goed met een strakke gitaarsolo op het eind. De grootse klanken, de zachte vocalen en de subtiele instrumentatie zorgen voor een waanzinnig complex maar fijn nummer. Als “Dream State” een goeie graadmeter is voor het volledige album, dan zou dit zomaar eens hun grote doorbraak kunnen betekenen.

 /  /  / 

3406 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne - "This Is A Life"

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook…
AlbumsRecensies

Son Lux - Tomorrows (★★★★): Naar een morgen waarin alles beter is

‘Morgen wordt alles beter’, het is een slagzin die we na ondertussen meer dan een jaar leven met beperkte vrijheden maar al…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.