AlbumsRecensies

Témé Tan – Témé Tan (★★★★): “Daar is ie dan, jong talent Témé Tan”

Wereldreizen is iets waar velen van dromen, wees gerust jullie tijd is gekomen! Témé Tan neemt je mee naar de uithoeken van de wereld – van Congo naar de hoofdstad van Europa, van Japan tot Spanje – het wordt allemaal tentoongesteld in zijn debuut album Témé Tan, een originele titel is het niet, gelukkig laat zijn muziek anders blijken.

Reizen heeft Témé Tan onder de knie. Geboren in Congo en opgegroeid in Brussel, de eerste reis was al achter de rug toen de student begon te experimenteren met rumba en zouk muziek. Leergierig dat hij was, vertrok de jonge muzikant op zijn tweede reis. Hij vertrok als Tanguy die Japan, Spanje en Latijns-Amerika bezocht en keerde terug als Témé Tan. Geïnspireerd door elektronische pop van artiesten zoals Cornelius en de traditionele muziek van zijn geboorteland maakt hij aangename grooves, vol met originaliteit.

Laat jezelf meeslepen startend met “Améthys” waarin simpele beats, elektronische deuntjes samen met een rustgevende stem te horen zijn.  Deze rustige start veranderen met de volgende single “Ça Va Pas La Tête?” waarbij de rustige deuntjes ingewisseld worden voor een exotische melodie. De djembés, het zuiders gitaar getokkel en de vocals zorgen voor een rasechte Afrikaanse ervaring.

De tweede stop leidt ons naar Japan waarbij Témé Tan zijn elektronisch talent prijsgeeft. Alhoewel het elektronische als lijn doorheen het album te horen valt, springen er een aantal liedjes uit.  In “Ouvrir La Cage” en “Coups de griffe” zijn onbeschrijfbaar mysterieuze tunes te horen, die aangenaam het oor kriebelen. De beats die verschijnen uit zijn sampler geven je een stadsgevoel, net een dagje Tokyo maar dan alleen vanuit je speakers.

Heengaan in vrede – lay back and relax – zo voelt het einde van het album.  Er wordt afscheid genomen van de verschillende continenten. En gaan doet Témé in klasse, zijn slotlied “Hospital” is net zoals “Champion” in het Engels gezongen wat voor variatie zorgt tot het einde toe. Tijdens het slotlied zingt Témé vreedzaam: ‘Is it all over now?’ Wij hopen alvast op een volgende reis!

Wat te beluisteren valt op het debuutalbum is licht verteerbare, originele electropop met aandacht voor traditionele elementen uit verschillende muziekstijlen. Deze originele mix zorgt voor een album vol diversiteit. Niet in de jungle stemming? Geen probleem, enkele tracks later krijg je van die aangename rustige vibes. Voor diegene die hem live willen zien kan dat op 26 oktober in Gent en op 29 november te Brussel.

Facebook / Twitter / Instagram

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Témé Tan - Quand il est seul (★★★½): Koorddanser vindt evenwicht

2017 was het jaar waarin de wereld kennismaakte met Témé Tan. Als melting pot van verschillende genres wist het titelloze debuutalbum van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Témé Tan - "Le million"

2017 was het jaar waarin Témé Tan zijn debuutalbum uitbracht en 2023 wordt misschien het jaar waarin we zijn tweede langspeler mogen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Témé Tan - "TNMCP"

Témé Tan is terug van lange tijd weggeweest. De Brussels-Congolese multi-disciplinaire artiest duwde een tijdje geleden de pauzeknop in om even te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.