Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lilla Vargen – Hold On

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lilla Vargen – Hold On

Lilla Vargen, een Noord-Ierse singer-songwriter. Vergeef het ons, in gedachten bevonden we ons bij de eerste luisterbeurt in een bruine kroeg. Langs onze halflege pint Guinness dwaalde onze blik naar een Ed Sheeran van middelbare leeftijd, kwelend naar een nog leger café. Vreemd genoeg: Lilla Vargen is een frêle meisje, met muziek verlicht door de maan.

Haar naam verduidelijkt: Kleine Wolf, in het Zweeds. De puzzelstukjes passen ineen. “Hold On” klinkt als de Scandinavische wouden. Althans, dat probeert het te doen. Want, ondanks de blazers en het holle gezang, wordt het nummer gedragen door de gitaar. In vredesnaam, wat voor gitaar! Een eenzaam getokkel, dwars doorheen de zweverige sfeer.

“Hold On” klinkt net iets te veel als een poging, een demo van wat komen zal. Want deze vrouw heeft talent! We weten niet hoe, maar ze weet ons mee te trekken in haar verhaal. Ook al is de tekst nog zo banaal, het werkt. We geloven wat ze zingt, en zij gelooft ons. Ze lijkt te luisteren en tegelijk te antwoorden. De inhoud zit dus goed; de verpakking kan beter. Misschien moet ze even haar Keltische roots vergeten: niet tokkelen op haar gitaar, maar met blote voeten langs de fjorden dolen.

Facebook /  / 

https://soundcloud.com/lilla-vargen/hold-on

 

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.