Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single R I T U A L ft. 6LACK – “Drown the Lovers”

Tot voor kort wist niemand wie de leden van de Londense groep R I T U A L waren of hoe ze er uit zagen. Dat is gelukkig niet langer het geval, want het viertal is uit de schaduw getreden en heeft ondertussen hun strepen verdiend in de R&B-scene. Sinds 2014 brengt de band elk jaar een muzikaal project uit en dat ritueel zetten ze verder met hun opkomende album No Escape Out Of Time.

“Drown the Lovers” zal deel uitmaken van dat album, net zoals de Amerikaanse zanger/rapper/songwriter 6LACK deel uitmaakt van deze nieuwe single. Het nummer wordt ingeleid door sferische violen, gevolgd door trage, weemoedige drums. Tot aan het refrein zou je kunnen denken dat dit een nummer van 6LACK alleen is. Terwijl zangeres Mononoke, die qua stemgeluid hier en daar wat doet denken aan Florence Welsh, de magische feel van het nummer versterkt, zorgt Gerard O’Connell eerder voor een contrast. De vocalist van R I T U A L is hier misschien wel wat overbodig.

Thematisch sluiten beide artiesten wel goed bij elkaar aan: liefde en dan vooral stukgelopen relaties vormen wel vaker het onderwerp van hun songs. Zo ook in “Drown the Lovers”, dat overigens geen oproep vormt om alle geliefden op een wrede manier om te brengen, maar wel om de herinneringen aan het verleden los te laten en telkens te blijven liefhebben alsof je nog nooit gekwetst bent geweest.

Helemaal nieuw is het nummer trouwens niet, het is immers een remake van een lied dat al in februari uitkwam. Maar met 6LACK erbij krijgt het wel een heel andere dimensie. Een niet geheel voor de hand liggende, maar wel geslaagde samenwerking, concluderen wij.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "21"

Op 14 oktober vierde de rapper uit Sint-Job-in-‘t-Goor zijn 21ste verjaardag en een week later bracht hij de gelijknamige single “21” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "Tiptoeing"

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.