AlbumsRecensies

Chelsea Wolfe – Hiss Spun (★★★★½): “Gevangen zijn in een vrije omgeving”

Duister, duisterder, Chelsea Wolfe. Wie dacht dat ze niet meer duisterder kan, zit grondig fout! Wolfe ruilde de elektronische invloeden in voor luide gitaren en toont dat ze nog een andere, nog diepere ziel heeft. Het nieuwe album ramt erop los en dat mede dankzij Queen Of The Stone Age gitarist Troy Van Leeuwen die de gitaren inspeelde. Nog nooit was Folk zo puur en angstaanjagend tegelijk.

Hiss Spun is Chelsea Wolfe haar vijfde studioalbum in 7 jaar tijd. De voorlopers zoals het door critici hooggeloofde Abyss waren telkens een schot in de roos. Ook haar optreden in de Trix Club in Juni kon de volle zaal volledig overtuigen. Chelsea Wolfe is een ster en revolutioneerde de Folk muziek met haar gotische invloeden. De 33-jarige artiest maakt van elk lied een kunstwerk en dat is op de nieuwe plaat niet anders.

Opener “Spun” geeft meteen de richting aan die Chelsea Wolfe met haar nieuwe album Hiss Spun wil inslaan. De gitaren vallen meteen op en gieren er op los. Haar engelenstem en de gitaren primeren duidelijk op de plaat en klinken nog beter dan ooit tevoren. Dat ze in topvorm is, is duidelijk vanaf het eerste nummer. Ze bracht de afgelopen maanden al vier nummers uit (waaronder “16 Psyches” en “Vex”), die tussen de andere nummers nog sterker klinken.

“Twin Fawn” begint heel Lana Del Rey-achtig en klinkt doordat het akoestisch begint heel mysterieus. Het refrein bevat dan een plottwist die je niet ziet aankomen en voelt als een stomp in de maag. Op het einde nemen de drums en gitaren nog eens vaart op en knallen ze er op los. Ook de andere liedjes klinken af en toe alsof Lana Del Rey een nieuwe richting uitgaat, maar door de bassen van de gitaren wordt snel duidelijk dat het Chelsea Wolfe is.

De plaat is luid, beklijvend en melancholisch. Je voelt je gevangen in een vrije wereld en je weet niet hoe je eruit gaat geraken. Een trip die je bijna 50 minuten meeneemt naar de diepste plekken van je ziel. Hiss Spun toont alweer dat Chelsea Wolfe een artieste is zoals geen ander. Een album dat beter werkt dan heel wat sessies bij de psycholoog.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Haar album is vanaf 22 september overal verkrijgbaar.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Darren Kiely - "Slow Decay"

Darren Kiely debuteerde twee jaar geleden in de muziekwereld en bracht vorig jaar met Lost zijn eerste ep uit. Zijn teksten komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.