Albums, Recensies

snny – Learning To Swim (★★★★): Zwemmen zonder bandjes

Leren zwemmen is niet altijd makkelijk en zeker niet zonder zwembandjes. Het tropisch klinkende album van snny is een plaat die heel wat opheeft van platen uit de ‘80s en de ‘90s, maar toch zeer relevant klinkt. Op zijn eerste ep horen we een mengeling van heel wat stijlen. Van hiphop tot electro tot pop en r&b. De plaat is zeer veelzijdig en toont hoe goed de songwriting skills van de jonge debutant zijn.

De New Yorkse zanger snny bracht in januari zijn debuutsingle “Young Boy” uit. De media pikte hem al snel op en sommige websites en kranten kroonden hem tot Artist Of The Month. In augustus ontdekte Apple Music hem en werd zijn lied “Arizona” toegevoegd tot de ‘Best Of The Week’-Playlist. De zanger van Ivoriaanse afkomst zat niet stil en werkte onuitputtelijk aan zijn eerste EP die na maanden hardwerken eindelijk in de rekken ligt.

Het debuut van snny begint met “MGT”, een song die sterk op het recente werk van Drake lijkt en door de elektrische gitaar nog meer diepte krijgt. Het lied begint werkelijk met een duik in het water en kent een mooie fade out. Met “MGT” zwemt snny de eerste baantjes zonder onder te gaan. Ook de debuutsingle van snny “Young Boy” weet te overtuigen. Het is een liedje dat je mee op reis neemt langs de mooiste kustlijnen ter wereld. Het lied gaat over jezelf vinden door soms eens los te laten en dat lijkt prachtig te lukken met deze single.

De beste song op de plaat is met grote voorsprong “Arizona”. De catchy beat en de lichte echo maken van het popdeuntje een echte oorworm. Het stukje spraakzang, waar de beat verdwijnt en enkel zeer Aziatische klanken te horen zijn, geeft de song een twist die je niet zag aankomen. Verder lijkt “S” de beste soundtrack te zijn voor een Vodafone-reclame, is “Wild” net iets wilder en slaat afsluiter “LTS” weer zachtere tonen aan.

Learning To Swim is een goede start voor een jonge artiest die met zijn debuut wil tonen wat hij kan. De watergeluiden die in het begin van het eerste liedje opduiken, komen ook op het einde van het laatste liedje terug. Je moet de plaat dus als een geheel zien en niet song per song apart. De liedjes blijven allemaal hangen en zijn zeer goed geproduceerd. Learning To Swim gaat niet onder, maar blijft drijven. Dat hij kan zwemmen, weten we nu!

Site / Facebook / Twitter / Instagram

13 september 2017

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief