Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – ‘Mad World’

Maarten Devoldere blies ons vorig jaar helemaal omver met zijn soloproject Warhaus. Debuutalbum We Fucked A Flame Into Being werd een instant klassieker en de groep zette deze zomer meerdere festivaltenten in vuur en vlam. Op de koop toe kregen we voor de start van het festivalseizoen er ook nog onverwacht de single “Love’s A Stranger” bovenop. De groep lijkt niet stil te zitten want vandaag maakten ze bekend dat er op 13 oktober een tweede album zal verschijnen. Het wordt een self-titled album waarop “Love’s A Stranger” te vinden zal zijn én een nieuwe single die vandaag in het geniep gedropt werd.

“Mad World” heet de nieuwe worp, en deze is mogelijk nog dansbaarder dan wat we tot nu toe hebben gehoord van de groep. Devoldere zijn seksueel geladen bariton stem deint weer op een sensueel ritme en wat getrompetter op de New Orleans manier mag niet ontbreken. Sylvie Kreusch is echter niet meteen te horen tijdens dit nummer, niet nodig want de backing vocals van Jasper Maekelbergh zijn de perfecte aanvulling. Deze groep wordt/is verdomd goed in het maken van hun zelfverklaarde ‘fake jazz’. Op bijhorende video doet Maarten zijn inmiddels kenmerkende dansmoves nog eens uit de doeken.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Haunting Melody"

Nog een aantal nachtjes slapen en dan laat Sylvie Kreusch eindelijk haar langverwachte debuutplaat op de wereld los. Dat Montbray een uitstekend album zal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Walk Walk"

Begin november verschijnt de eerste sololangspeler van Sylvie Kreusch. Solo bracht ze eerder al twee ep’s uit met daarop tal van leuke…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.