Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – ‘Mad World’

Maarten Devoldere blies ons vorig jaar helemaal omver met zijn soloproject Warhaus. Debuutalbum We Fucked A Flame Into Being werd een instant klassieker en de groep zette deze zomer meerdere festivaltenten in vuur en vlam. Op de koop toe kregen we voor de start van het festivalseizoen er ook nog onverwacht de single “Love’s A Stranger” bovenop. De groep lijkt niet stil te zitten want vandaag maakten ze bekend dat er op 13 oktober een tweede album zal verschijnen. Het wordt een self-titled album waarop “Love’s A Stranger” te vinden zal zijn én een nieuwe single die vandaag in het geniep gedropt werd.

“Mad World” heet de nieuwe worp, en deze is mogelijk nog dansbaarder dan wat we tot nu toe hebben gehoord van de groep. Devoldere zijn seksueel geladen bariton stem deint weer op een sensueel ritme en wat getrompetter op de New Orleans manier mag niet ontbreken. Sylvie Kreusch is echter niet meteen te horen tijdens dit nummer, niet nodig want de backing vocals van Jasper Maekelbergh zijn de perfecte aanvulling. Deze groep wordt/is verdomd goed in het maken van hun zelfverklaarde ‘fake jazz’. Op bijhorende video doet Maarten zijn inmiddels kenmerkende dansmoves nog eens uit de doeken.

Related posts
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Warhaus - "Open Window"

Na drie albums had Belgische trots Balthazar er eventjes genoeg van. De bandleden vonden het tijd voor iets anders en zo stampte…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.