Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ORB – “A Man In The Sand”

Op 6 oktober komt ORB’s debuutalbum Naturality uit. “You Are Right”, dat daarop te beluisteren zal zijn, kenden we al, maar nu hebben de Australiërs een tweede nummer bekendgemaakt: “A Man In The Sand”.

Vanaf het begin houdt ORB je aandacht vast: de eerste seconden doen dreigend en onheilspellend aan, denk aan de theme song van Jaws. We zijn vertrokken voor een psychedelische trip. De zang van Zak Olson is slepend, maar wordt nooit monotoon of saai. Eerder hypnotiserend. In het refrein vraagt hij zich luidop af: “Could it be that I don’t get the reason/Could it be that there is not a point” waarmee ook Olson oorlog en dagelijkse sleur hekelt. Een duidelijke boodschap.

“You Are Right” kon nog rekenen op snelle drums die mee het tempo hooghielden. Op “A Man In The Sand” zijn die doorgaans soberder waardoor de gitaar en synths wat meer aandacht krijgen: het mag luider en ruiger wat de sfeer van het nummer alleen maar ten goede komt. Die is nu een pak serieuzer, maar hierdoor kan ORB op Naturality nog alle kanten op. Wordt het snedig zoals “You Are Right” of eerder intens zoals “A Man In The Sand”? Op 6 oktober weten we meer.

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard @ Ancienne Belgique (AB): Een eigen universum

Een band als King Gizzard & The Lizard Wizard zorgt voor verrassingen, en dat was in de Ancienne Belgique niet anders. Alleen…
Uitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #12

  Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.