Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe Single Frank Ocean – “Provider”

Waar bijna iedereen zich toespitste op of Game Of Thrones of de VMA Awards, dacht Frank Ocean dat het tijd was voor een nieuwe R&B Ballad track. Via zijn ‘blonded RADIO‘ show (op Beats 1) gaf hij vannacht zijn nieuwe single “Provider” uit. Hand in hand met een lyric video (die voorlopig alleen op zijn website te vinden is) worden we getrakteerd op visueel kunstenaar Tom Sachs die aan de slag gaat met een retro radio, een machete en Hello Kitty. Hij brengt hiermee zijn eerste echte solo single uit na het geprezen album Blonde van 2016.

Frank Ocean gaat zijn gevoel weer achterna vol met popcultuur-metaforen. Met een passages als ‘Trophy case still light, body need a race stripe, and these minerals on my body break light’ komt zijn liefde voor auto’s weer boven. ‘Stiff smile just like I’m Aphex Twin’ verwijst naar Aphex’ “Come To Daddy” en met de zin ‘Moonwalkin’, R.I.P. Stanley Kubrick’ is het duidelijk dat film zijn referentielijst afmaakt. Frank Ocean brengt ons met “Provider” weer een nauwkeurig nummer en geeft wederom het gevoel dat het wachten op zijn werk het veelal waard is.

Website I  Instagram I Twitter

28 augustus 2017

About Author

Sander Blommaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief