Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single William Patrick Corgan – “Aeronaut”

Tegenwoordig kan/mag je Billy Corgan niet meer als dusdanig aanspreken. Beter is William Patrick Corgan, wat op zich iets wat meer hautain klinkt. Waarschijnlijk voert hij deze naamswijziging door om zichzelf terug relevant te maken, of dat gaat werken is een ander paar mouwen. De frontman van The Smashing Pumpkins brengt op 13 oktober een nieuwe soloplaat uit. Het wordt de opvolger van zijn soloplaat TheFutureEmbrace uit 2005 en Monuments to an Elegy uit 2014, de laatste plaat van The Pumpkins. Ogilala krijgt het kind een naam en het werd geproducet door niemand minder dan Rick Rubin. Nu kan je met “Aeronaut” al een eerste single horen.

“Aeronaut” wordt gedragen door een piano en bevat helemaal geen percussie. De kenmerkende stem van Corgan neemt je mee op een reis doorheen de ruimte. Naast de piano komen er ook nog enkele orkestrale geluiden in het geheel, zo horen we enkele violen terugkeren naarmate de song vordert. Het geeft dit nummer een magisch gevoel waarmee het duidelijk is dat William Patrick Corgan met zijn soloproject helemaal terug naar de basis gaat. We zijn benieuwd naar wat dit over een hele plaat zal geven, naar het schijnt heeft hij zich volledig door Rick Rubin laten leiden.

Facebook / Instagram / Twitter

22 augustus 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief