Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ORB – “You Are Right”

In Australië hebben ze fantastische psychedelische bands. Denk maar aan King Gizzard And The Lizard Wizard, The Murlocs of Tame Impala. Een minder bekende naam in dat gezelschap is ORB. Hoewel de groep vorig jaar een fantastische EP uitbracht, ging hun bekendheid niet verder dan in eigen land. Toen bracht de groep nog donkere garagerock die deed denken aan Black Sabbath. Tegenwoordig is het wat energieker en roepen ze meer de gedachte aan eerder genoemde King Gizzard And The Lizard op. Daar tourden ze onlangs mee door Australië, en met al deze referenties, weet je dat ORB het volgende psychedelische snoepje uit dat land wordt.

Op 6 oktober verschijnt het debuutalbum Naturality. Het zal alweer een kosmische trip worden richting een gemuteerde, paranoïde wereld. Eerste single “You Are Right” houdt het nog tamelijk kort maar wel krachtig. Een snedige gitaar en een snelle drum bepaalt het strakke ritme. De zang klinkt bezwerend maar heeft net genoeg krankzinnigheid om te overtuigen. Met wat synths, een zwoele baslijn en de nodige snelheid weet ORB een zeer sterk nummer af te leveren. ORB heeft goed geluisterd naar hun inspiraties (vooral King Gizzard And The Lizard) en maakt er zijn eigen ding van, fijn zo.

Facebook

3667 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard @ Ancienne Belgique (AB): Een eigen universum

Een band als King Gizzard & The Lizard Wizard zorgt voor verrassingen, en dat was in de Ancienne Belgique niet anders. Alleen…
Uitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #12

  Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.