Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Echotape – “Forget It”

In 2016 bracht Echotape de debuutplaat Wicked Way uit, nu zijn ze klaar om terug nieuwe muziek op ons los te laten. Het begon voor de band allemaal in 2014 met “We Should Feel Like We Are In Love”, een nummer dat al snel overal werd opgepikt. Hun muzikaal recept is simpel maar effectief, een catchy refrein en een fijne melodie, en dat zal ook voor de toekomst zo blijven. Op 22 september komt de band met een nieuwe EP: This Could Be Anything. Deze werd geproduceerd door James Lewis (onder andere Arctic Monkeys,  Rudimental, The Wombats, Charli XCX, Lykke Li).

Drummer Mike Burford zegt er alvast het volgende over:

“Met deze release wilden we een stapje hoger zetten en alles wat we ervoor hebben gedaan wegblazen. De nummers kwamen als vanzelf en er zit een echte gezamenlijkheid in de tracks.”

De eerste single van de EP is “Forget It”, een extreem aanstekelijk nummertje dat van bij de eerste luisterbeurt blijft hangen. Denk bij de melodie wat aan Circa Waves en je weet in welke regionen je moet zoeken voor de muziek. Het liedje bevat enorm veel energie en kan het op eender welk festival goed doen. Dansbaar maar toch met gevoel voor sfeer. De gitaren verzorgen de energie en de verschillende stemmen geven het een positieve vibe. “Forget It” is een mooie voorbode voor de nieuwe EP.

 /  / 

31 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief