AlbumsRecensies

Lana Del Rey – Lust For Life (★★★★): : Een femme fatale vol melancholie

Lana Del Rey is al toe aan haar vierde album. Lust For Life heeft niets met Iggy Pop te maken, maar is een album waar onze monden af en toe bij openvallen. Met ijzersterke lyrics, mooie collabs en zoete gezangen heet de New Yorkse ons welkom op haar nieuwe album.

Lana Del Rey stak haar donkere kanten nooit weg voor het publiek, niet in haar lyrics en niet in interviews. Zo weet iedereen dat ze al worstelde met depressies en een alcoholverslaving had. De titel Lust For Life lijkt dan eerder vreemd, maar wie verder kijkt, ziet het zonlicht door de wolken breken en een femme fatale staan die af en toe zelfs de karaoke bar induikt met Alex Turner en Miles Kane.

Zo staan er op het album enkele liefdesbalades zoals “Cherry” en “Love” waar ze zingt over liefdes en een man in een witte Mustang. Op “13 Beaches” zingt ze over de paparazzi en ook wel over liefde, een nummer waarbij we een eerste keer moeten slikken. “Heroin” is ook zo’n nummer. Het toont weer die donkere kant van haar en we staan versteld wat voor prachtige melancholie er uit haar stem én pen kan komen.

De samenwerkingen hebben ook enkele mooie songs gebaard. Lana Del Rey experimenteert op “Summer Bummer” en “Groupie Love” met A$AP Rocky. De donkere trap beats gaan hand in hand met haar sensuele stem. Op “Beautiful People Beautiful Problems” wordt ze geflankeerd door een andere femme fatale, Stevie Nicks (Fleetwood Mac). Ook Sean Ono Lennon brengt samen met haar “Tomorrow Never Came”. Hierop geeft zoon Sean een wel hele grote knipoog aan papa John met een treurwilg van een “Here Comes The Sun” die in de achtergrond speelt. Enkel de collaboratie met The Weeknd, “Lust For Life”, is iets te zeemzoet, maar daar heeft Lana Del Rey dan waarschijnlijk wel weer haar radiohitje mee te pakken.

“When The World Was At War We Kept Dancing” is een nummer dat ook niet helemaal op punt staat. Het begint goed en je zit vol verwachtingen, maar al snel gaat Lana iets te ver met haar vocals en komen er iets te veel hoge noten in dat veel van haar mysterieusiteit inleveren. Het nummer toont wel dat Lana Del Rey bezig is met de huidige situatie waarin haar Amerika zich bevindt. Zo zingt ze ook op “Coachella – Woodstock In My Mind” over de spanningen met Noord Korea. “God Bless America – And All The Beautiful Women In It” gaat dan weer over de vrouwenrechten in haar land.

Een laatste hoogtepunt krijgen we met “Change”, een prachtige pianobegeleiding zet hierin haar stem helemaal in de spotlight. “Get Free” is dan weer een goede afsluiter van een zwoel, duister maar vooral mooi album.

Site/Facebook/Twitter/Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yung Lean - "Lazy Summer Day" & "Chinese Restaurant"

Yung Lean rust niet op zijn lauweren en heeft alweer vers materiaal klaar. De Zweedse rapper was een van de eerste artiesten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.