Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Lemon Twigs – “Night Song”

Afgelopen weekend zagen we de gebroeders D’Addario nog aan het werk op Dour. Daar wisten ze een goeie beurt te maken. Vorig jaar bracht de band Do Hollywood, hun debuutplaat, uit. Nu zijn ze klaar om een nieuwe EP op ons los te laten. Wanneer Brothers Of Destruction precies uitkomt, is nog onduidelijk maar we krijgen wel al een eerste liedje er uit. “Night Song” laat de boys nog steeds in hun seventies weirdo pop leven, en dat is maar best ook.

Dat The Lemon Twigs live stukken beter klinken dan op plaat, is een understatement. Ze zijn energiek en laten het publiek uit hun handen eten. Toch is het ook zeker de moeite om eens naar hun nummers op plaat te luisteren. “Night Song” heeft een heel erg grote seventies vibe en doet denken aan bands zoals David Bowie, Todd Rundgren of Brian Wilson. Vooral de vreemdheid die er in kruipt en de chaotische bombast, geven het zijn eigen karakter. Wie nog geen fan is van The Lemon Twigs zal het door dit nummer zeker niet worden, maar voor de fans is het een mooi extraatje.

Op 8 november speelt de band in het Nest van Gent.

 / 

19 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter