Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single METZ – “Cellophane”

Met de derde langspeelplaat in aantocht (22 september), komt punktrio METZ met een nieuw stukje herrie op te proppen. Strange Peace is dan ook nog opgenomen bij Steve Albini (die ook de laatste albums van Raketkanon en Kapitan Korsakov onder zijn vleugels nam), dus hoeven we ons eigenlijk al geen zorgen meer te maken.

Na de klepper Metz II uit 2015, bezit “Cellophane” een evenwaardige dosis noise. De zang doet ons eerder denken aan de Britse punk à la Sex Pistols, met meer karakter dan echt geschreeuw. Hij klinkt daardoor iets minder hard dan wat we van Metz soms gewend zijn, wat deze track iets toegankelijker maakt. De bikkelharde mixing van de bombastische drums, dreunende bas en gierende gitaar daarentegen countert die toegankelijkheid op geniale Albini-wijze. Als eerste single voor een album leek dit dus de perfecte keuze: hij laat je op een niet te abrupte manier kennis maken met de pletwals die onvermijdelijk komen zal in Stange Peace.

Facebook / Website

11 juli 2017

About Author

Tijl Van de Casteele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief