LiveRecensies

Pond @ Trix (Club): Een trip naar een psychedelisch zonnetje

Op een drukkende avond werden we verwacht in de Club van Trix. Als voorprogramma stond Gold Class op het programma, een band die perfect door zou kunnen gaan als coverband van Joy Division. Gold Class opende nogal zwakjes maar vond naarmate hun toch eerder korte performance het juiste ritme. Zij zetten de Trix de niet direct in vuur en vlam, maar dat klusje zou Pond wel met veel plezier klaren.

Lang wachten op Pond was het niet, maar nog voor het concert begon was het kleine, maar o zo enthousiaste publiek al aan het podium gaan staan. De Australische band uit Perth verscheen op het podium en de hitte in de zaal steeg al snel met 10 graden. Ze begonnen direct met “30.000 Megatons”, een nummer dat als een dreigend onweer de Club van Trix binnendrong. Met dit nummer openen ze ook hun nieuwe album, The Weather dat uitkwam op de 5de mei van dit jaar.

“Elvis’ Flaming Star” was het tweede nummer dat Pond ons voorschotelde. De meeknikkende kopjes in het publiek transformeerden in dansbewegingen en je voelde direct dat de het vijftal wel eens een dijk van een show zou kunnen neerzetten. “Waiting Around For Grace” en “Whatever Happened To The Million Head Collide” deden nog een schepje bovenop dat vermoeden. Je was er nu zeker van: dit wordt een mooie avond.

https://www.instagram.com/p/BUsZgcslwoa/?taken-by=corneelhamal&hl=nl

Tijdens “Sweep Me Off My Feet”, ook een nummer van de nieuwe plaat, dook Nick Allbrook zelf even het publiek in om daar zijn zangkunsten van dichtbij te tonen. Iets wat hij die avond wel meerdere keren zal doen. Met nummers als “Giant Tortoise” en “Don’t Look At The Sun Or You’ll Go Blind” bewees Pond ook dat ze in hun muziek ook enkele stevige gitaren hebben zitten. Laatstgenoemde song was vooral reclame voor de baskunsten van Jay Watson die het nummer voorzag van een statige baslijn, zelfs met een ietwat kapotte basgitaar.

Het nieuwe nummer “Paint Me Silver” zou zo direct vanop het strand van Perth zijn gekomen en Pond ging na het absurde “Man It Feels Like Space Again” van het podium. Erna kwamen ze wel terug om de Club van Trix een laatste hoogtepunt te bezorgen aan de hand van twee bisnummers. Het al iets wat oudere “You Broke My Cool” deed enkele handen oprijzen en sloot af met een knal. Als allerlaatste werd er dan geëindigd met “The Weather” een nummer dat je meeneemt naar een zwoele trip onder een psychedelisch zonnetje. De perfecte afsluiter van een concert dat barstte van Australische energie.

Setlist:

30.000 Megatons

Elvis’ Flaming Star

Waiting Around For Grace

Whatever Happened To The Million Head Collide

Sweep Me Off My Feet

Don’t Look At The Sun Or You’ll Go Blind

Sitting Up On Our Crane

Paint Me Silver

Giant Tortoise

Man It Feels Like Space Again

Bis:

You Broke My Cool

The Weather

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

SOHN @ Trix Club: Gezelligste woonkamer van het land

Na onder meer optredens in Nederland, Polen en Spanje kreeg België de eer om SOHNS Europese tournee in schoonheid af te sluiten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Morane - "Born to Be Free"

Er zit heel wat talent in de kelder van Trix, want ook Morane is sinds 2021 artist in residence van de Antwerpse…
LiveRecensies

Durand Jones & The Indications @ Trix (Club): Een streepje extra warmte

De carrière van Durand Jones & The Indications loopt al een tijdje gestaag naar grotere zalen. Toch was zijn show in 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.