Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe Single Fins Ara – “Veer”

Met “Veer” lanceert Fins Ara een allereerste nummer dat naast andere nieuwe nummers “Alone” en “Lagom” ook op zijn EP A Love, Elusive EP te horen zal zijn. De EP komt deze zomer uit en geeft een portret van de ambiguïteit van relaties. Met als achtergrond de invloed van Bon Iver, S. Carey, Daughter en een persoonlijke passie voor de grootse Franse impressionisten, brengt Fins Ara nummers met een uiterst voorzichtige toon. Zo slaagt hij erin een fragiele maar tegelijkertijd ook rauwe kwetsbaarheid in de lucht te laten zweven.

Naast de zachte ondersteuning van de piano en de frêle falsetto, zit de breekbaarheid van “Veer” in de lyrics die beschrijven hoe iemand probeert om te gaan met het schommelen van de emoties van een ander, zonder echt te weten hoe. Over het kunnen plaatsen van de eigen gevoelens en twijfels en op hetzelfde moment proberen te begrijpen wat in een ander omgaat. Het kraken van de vloer maakt de sfeer zo mogelijk nog tederder. Alsof we verwachten dat het nummer, en zo ook de relatie, op diezelfde manier zachtjes zal breken. Uiteindelijk eindigt deze song met het liefdevolle ‘I’m forever at the moorings of your heart’. En met enkele laatste noten van de piano blijven we achter met een gevoel van rust en liefde. Gerustgesteld bijna. Het leven is dan misschien geen crèmekar, ooit valt alles wel op zijn plooien.

Tot later, Fins Ara!

Facebook 

19 mei 2017

About Author

Ottilie Derycke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief