AlbumsRecensies

blackwave. – Mic Check (★★★★): Van een droomstart gesproken

AlbumsRecensies

blackwave. – Mic Check (★★★★): Van een droomstart gesproken

Hip hop in België leeft, dat is duidelijk. Bands als Brihang, Roméo Elvis en Zwangere Guy zijn de laatste tijd razend populair en daar kwam onlangs een nieuwe sensatie bij. We hebben het over de jonge heren van blackwave., afkomstig uit Antwerpen, maar rappen doen ze in het Engels. Hun eerste Ep Mic check klinkt alvast veelbelovend en vooral zeer internationaal. Dat er blackwave. een mooie toekomst staat te wachten, twijfelen we niet aan.

Openen doet de band met “Hands Up!”, een nummer dat ons wat aan de old school rap van The Game doet denken, meteen een nummer die de toont zet voor de rest van de Ep. Zoals eerder aangegeven, rappen beide heren in het Engels en dit lijken ze zonder enige moeite te doen. Het geheel klinkt heel erg natuurlijk, wat ervoor zorgt dat ze geloofwaardig overkomen en dat is in de hip hop wereld toch wel van onschatbare waarde.

De opvolger van het sterke openingsnummer is “That’s Just Me” en ligt wat in dezelfde lijn als het eerste nummer. Bij blackwave. draait het duidelijk niet enkel en alleen rond de raps, de muziek die we te horen krijgen, klinkt wel echt heel vet, vooral dan de blazers die zich af en toe eens in het geheel vermengen. De eerste twee nummers zijn een perfecte opwarmer voor het beste nummer van de Ep, “BIG Dreams”.

Dat “BIG Dreams” in de playlists van ieder radiostation te vinden is, verbaast ons eerlijk gezegd niets. Als je het aan ons vraagt, dan zeggen we ook zonder enige twijfel, dat dit een nummer van pure wereldklasse is. Een lied waarmee de band nog heel wat deuren zal openen en op deze manier de weg naar succes wagenwijd open ligt. “If I” is dan weer het geschikte nummer om weer wat rust op de plaat te brengen, iets wat meer dan welkom is na zo’n klepper als “BIG Dreams”.

Dat er in de hedendaagse hip hop heel wat geëxperimenteerd wordt, bewijst de band door onder hun stevige raps die in “The Juice” te horen zijn, een heel klassieke piano te plaatsen. Een combinatie die op het eerste zicht niet echt samen lijkt te gaan, maar na één luisterbeurt begrijpen we al meteen waar de band naartoe wilt. Het is met nummers als deze dat je als band harten kunt veroveren, vernieuwend en old school met elkaar vermengen, fantastische keuze!

De laatste tijd gaat het nogal hard voor blackwave., en dat zal met een Ep als deze, zeker niet minderen. We zijn blij dat er naast Woodie Smalls en Coely nog eens wat Engelstalige hip hop op radar wordt gezet in België. blackwave. komt met hun eerste Ep keihard binnen en blaast de hip hop in België weer wat nieuw leven in. Dames en heren, blackwave. is een naam die jullie best onthouden!

Facebook/ Twitter 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danny Brown - Quaranta (★★★★): Verheerlijking is voor de onwetenden

Op zolder van een van de meest excentrieke en eclectische artiesten uit het hiphopgenre lag al een tijdje een album te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "pressure" (feat. IYAMAH)

2023 was zonder enige twijfel een topjaar voor blackwave.. Na de release van No Sleep In LA zette de band enorme stappen: niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.