LiveRecensies

Homeshake @ DOK Gent: Hipper dan hip

Gisterenavond speelde de Canadees Peter Sagar, beter gekend als Homeshake, in een uitverkochte DOK te Gent. Wij willen eerst en vooral de mensen van Democrazy bedanken voor het feit dat ze deze band op deze locatie programmeerden, het plaatje klopte volledig en daar had de vervallen sfeer die het DOK typeert, zeker een groot aandeel in. Homeshake speelde een betoverende set, een show die ondanks z’n traagheid toch bleef boeien, doe het hen maar na.

Bij onze aankomst aan het DOK valt ons op dat het publiek in een heel erg chille toestand verkeert, de meeste mensen staan er met een grote glimlach bij. We zijn er ons dan ook van bewust dat de nodige hoeveelheid weed ook wel z’n werk zal gedaan hebben. Op een vrij suffe manier komt de band het podium op en iedereen zet zich klaar achter z’n instrument, de hypnose kan officieel van start gaan.

De eerste nummers van de set zitten er meteen boenk op, wat ervoor zorgt dat een groot deel van het publiek al meteen op dezelfde golflengte van de muzikanten zit. Het enige waar we ons soms wat aan ergeren, is dat de stem van frontman Peter af en toe niet luid genoeg door de speaker klinkt. Op plaat heeft de stem van Peter een groot aandeel in het betoveringsproces en dat gebeurt live momenteel net iets te weinig.

De band last heel wat lange pauzes tussen de nummers in, speelt vaak tragere versies van hun nummers en frontman Peter heeft amper iets tegen het publiek te zeggen. Ondanks dat alles, is hetgeen wat ze live brengen echt wel van een hoog niveau en simpelweg enorm aanstekelijk. Jammer genoeg denkt niet iedereen daar zo over, en zijn er heel wat mensen die ongegeneerd een praatje met elkaar slaan. Als je niet voor de muziek komt, blijf dan de volgende keer gewoon thuis zodat de fans er wel van kunnen genieten.

Nummers zoals “Call Me Up” en “Give It To Me” zorgen voor de hoogtepunten van de avond, vooral dan het ene zinnetje “Give it to me baby, now show me some love”, dat wordt vervolgd door de meest sexy gitaarriff op deze aardbol. De stem van Peter komt ondertussen al een pak beter uit, wat ervoor zorgt dat de songs beter tot ons binnendringen. Het publiek is duidelijk ook helemaal overtuigd en trakteert de band telkenmale op een overweldigend applaus.

Wie vanavond in trance wilt geraken, hoeft eigenlijk niet echt veel moeite te doen. Het enige wat je moet doen, is je ogen sluiten en je laten meegaan op de ietwat slowmotion-achtige beats die de band ons voorschotelt. De rest gebeurt gewoon vanzelf. Na een zeer unieke en fantastische set, verdwijnen de vier mannen van het podium. Het publiek blijft maar gillen en tieren, maar tevergeefs, de band verdwijnt in de coulissen en de hypnose is officieel ten einde gekomen. Homeshake is hipper dan ooit, dat is duidelijk.

Facebook/ Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Novgrod - "Japan"

Nog nooit gehoord van Novgrod? Dat is niet verbazend: met een schamele 51 maandelijkse luisteraars op Spotify blijft zanger en gitarist Giel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona - "Fresh Water"

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELISA - "Perspective"

JELISA is een echte duizendpoot. De Nederlandse was eerst actrice en danseres, maar nu combineert ze modellenwerk met een muzikale carrière. Als Amsterdamse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.