Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Stone Sour – “Fabuless” en “Song #3”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Stone Sour – “Fabuless” en “Song #3”

Na ons een tijdlang met mysterieuze berichten te teasen, krijgen we vandaag niet één maar twee nieuwe singles van oude rotten Stone Sour te horen. Na hun tweedelig album House of Gold & Bones Part 1 (2012) en Part 2 (2013) kijken we ditmaal met hoge verwachtingen uit naar hun toekomstig album Hydrograd. Zoals hierboven gezegd releaseten ze vandaag twee singles; “Fabuless” en “Song #3”. Die songs verschillen hemelsbreed van elkaar, maar zijn beide toch solide nummers. Daar waar we op “Fabuless” vooral de geweldige screams van zanger Corey Tailor te horen krijgen, is “Song #3” eerder een zacht rocknummertje, met een commercieel kantje. Toch is het nog steeds even catchy, met een tof refrein dat enorm blijft hangen.

Na een zware gitaarrif en een losgeslagen drummer maakt de uitroep ‘OH YEAH’ van Corey Taylor duidelijk dat “Fabuless” niet in het rijtje van zachtere nummers van Stone Sour zal passen. Verrassend genoeg wordt er dan toch een tempo lager geschakeld en roept de band een soort van duistere, mystieke sfeer op. Na een afwisseling van nog wat machtig geschreeuw, diezelfde duistere sfeer en een catchy refrein wordt er nog een korte maar krachtige gitaarsolo op ons afgevuurd. Het refrein weerklinkt dan voor een laatste maal en we smeken om meer.

En dat krijgen we dan gelukkig ook. Enkele uren na hun eerste single werd “Song #3” de wereld ingestuurd. Na een eerste keer luisteren lijkt dit eerder een teleurstelling te zijn, zeker als je dat vlak na “Fabuless” doet. Toch weet je het na enkele luisterbeurten te appreciëren als een degelijk rocknummer met een hemelse gitaarsolo en dat o zo prachtige stemgeluid van Taylor.

Het album Hydrograd  verschijnt op 30 Juni.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Corey Taylor – CMF2 (★★): Poging tot eerherstel

Corey Taylor is een man achter vele projecten, maar vooral bekend en erkend voor zijn werk met zijn stelletje loslopend – gemaskerd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Talk Sick”

Nog een kleine maand te gaan tot CMF2 uitkomt, het vervolg op het geflopte CMFT dat Corey Taylors solocarrière wat moet redden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.