banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoenix – “J-Boy”

Het is nog maar een aantal dagen geleden dat de Fransmannen van Phoenix hun terugkeer ingezet hadden met twee exclusieve concerten in de Trix. Tijdens dat bijzonder goed optreden maakten we kennis met een aantal nieuwe songs die zullen verschijnen op Ti Amo, de opvolger van het in 2013 verschenen Bankrupt!. Nu dompelen ze ons onder in liefde op de eerste single “J-Boy”.

Ti Amo zal, zoals de titel doet vermoeden, een affectievol album zijn en dit lied lijkt dit al meteen te bevestigen. Gehuld in effecten declameert Thomas zijn liefde voor partner Sofia Coppola. Krachtig klinkt deze verklaring niet, zijn zang waait luchtig doorheen de weinig boeiende instrumentatie op “J-Boy”. Phoenix vult dit nummer op met de richtingloze bombastische productie en glitterende synths die we kennen van Bankrupt!.

Nu, “J-Boy” is ook geen slecht nummer. Het is best wel leuk en fris deuntje die fijn zal klinken op de zomerdagen die voor de deur staan. We zijn echter wat meer gewend van Phoenix. Deze band heeft al een lange weg afgelegd waar ze steeds op zoek gingen naar nieuwe ideeën en stijlen. Hun enorm eclectisch debuut United is hier een pracht voorbeeld van. Op Wolfgang Amadeus Mozart leken ze dan weer het perfecte evenwicht tussen electro- en gitaarpop gevonden te hebben. Sindsdien lijken ze wat een comfortzone op te zoeken waardoor de sterke hooks in hun nummers wat verzwakt blijken zijn. Hopelijk weet de rest op Ti Amo ons meer te overtuigen.

Ti Amo verschijnt op 9 juni. Phoenix speelt op zaterdag 15 juli op Dour.

Website / Facebook / Twitter 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single O S K I - "Wait For You"

Rijzende ster O S K I waande zich nog maar heel recent in de echte wereld van muziek. Na enkele singles onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.