Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dasher – “We Know So”

Gisteren hoorden we De Zwaarste Lijst op Studio Brussel en hoewel alle fanaten van hardere muziek aan hun toestel zaten gekluisterd, krijgen ze vandaag weer The Chainsmokers en Bazart op hun bord. Bij ons niet, want wij stellen iedereen graag voor aan Dasher. Deze band uit Atlanta is al even bezig en werkt zich stilletjes aan een weg richting groter publiek. Hun ruwe punk met shoegaze invloeden bleef hierdoor niet onopgemerkt en ze kregen een contract bij Jagjaguwar (Black Mountain, Dinosaur jr.). Ze startten vandaag ook met hun tour door Europa en zijn op 27 april te zien in de Botanique als support van Japandroids.

De muziek van Dasher is rauw, onbeschaamd en super strak. “We Know So” begint met een felle drum die ons meteen meekrijgt in het verhaal van de band. Daarna volgt een snelle melodie die ook soms bij Ty Segall of Dz Deathrays te horen valt, zij het minder hard. Furieus begin dus met ook hier en daar een schreeuwtje, maar het refrein is weer wat toegankelijker. Voor ieder wat wils met andere woorden en nu we nu aan het vergelijken zijn, denk aan ook even aan Brutus of Kapitan Korsakov en je beseft dat deze Amerikanen in het verkeerde land geboren zijn.

Facebook / Twitter

18 april 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief