Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dasher – “We Know So”

Gisteren hoorden we De Zwaarste Lijst op Studio Brussel en hoewel alle fanaten van hardere muziek aan hun toestel zaten gekluisterd, krijgen ze vandaag weer The Chainsmokers en Bazart op hun bord. Bij ons niet, want wij stellen iedereen graag voor aan Dasher. Deze band uit Atlanta is al even bezig en werkt zich stilletjes aan een weg richting groter publiek. Hun ruwe punk met shoegaze invloeden bleef hierdoor niet onopgemerkt en ze kregen een contract bij Jagjaguwar (Black Mountain, Dinosaur jr.). Ze startten vandaag ook met hun tour door Europa en zijn op 27 april te zien in de Botanique als support van Japandroids.

De muziek van Dasher is rauw, onbeschaamd en super strak. “We Know So” begint met een felle drum die ons meteen meekrijgt in het verhaal van de band. Daarna volgt een snelle melodie die ook soms bij Ty Segall of Dz Deathrays te horen valt, zij het minder hard. Furieus begin dus met ook hier en daar een schreeuwtje, maar het refrein is weer wat toegankelijker. Voor ieder wat wils met andere woorden en nu we nu aan het vergelijken zijn, denk aan ook even aan Brutus of Kapitan Korsakov en je beseft dat deze Amerikanen in het verkeerde land geboren zijn.

Facebook / Twitter

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.