Features

20 jaar Kinky Star, the greatest party by far

Vlasmarkt nummer negen staat in Gent, omstreken en ver daarbuiten al jaren bekend als de place to be voor nieuwe muzikale ontdekkingen en een goed feestje. Dit jaar blaast het daar gevestigde muziekcentrum Kinky Star twintig kaarsjes uit en deze verjaardag kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Twintig jaar feest en muziek, dat wordt uiteraard gevierd met meer feest en muziek en dat op een wel zeer speciale manier. Wie niet kan wachten tot deze zomer heeft geluk, want de Gentse Feesten hebben een extra editie dit jaar en die valt extra vroeg.

In den beginne was er niets

Op 12 april 1997 richtte Luc Waegeman, Gentse muzieklegende en voormalige drummer bij The Sex Machines, samen met zijn bevriende bandleden Danny Mommens en Jan Wygers het Gentse Muziekcentrum Kinky Star op. Oorspronkelijk was het de bedoeling op een goedkope manier plaatjes te maken en de muziekwereld te leren kennen. Steeds meer jonge bands kregen echter interesse en de Kinky Star groeide uit tot een hotspot voor veelbelovende jonge muzikanten.

Jong geweld zonder geduld

De Kinky Star zette van bij het begin enorm in op het ontluikende talent van jongeren. JonGeduld, een van de bekendste projecten van Muziekcentrum Kinky Star, heeft dan ook al enorm veel jonge bands gelanceerd. Het project loopt al meer dan tien jaar, maar is nog niets van haar kracht verloren. Elke maand staan getalenteerde en onontdekte jongeren met een grote passie voor muziek te popelen om het beste van zichzelf te geven. Ze krijgen niet enkel de kans om zich te bewijzen op het podium, maar worden ook naast de planken ondersteund en begeleid. Zo krijgen ze raad over hoe ze de administratieve kant van hun band zelf kunnen beheren of tips over boekingen en omgaan met hysterische fans die bh’s gooien.

The road to success

Tal van bekende hedendaagse Vlaamse bands zetten hun eerste voorzichtige stapjes op het podium van de Kinky Star en begonnen zo aan een bloeiende carrière. Denk daarbij aan namen zoals Das Pop, Compact Disk Dummies, Coely en vele anderen. Naast al dat jonge geweld is er in de Kinky Star ook steeds plaats geweest voor oudere muzikanten met meer ervaring. Zo was Gorki een aantal keer te gast en was ‘t Hof Van Commerce er vanaf dag één bij.

“Als het aan ons lag, was het elke dag haar verjaardag en vierden we een hele week gewoon maar feest” – Gertje

Het muziekcentrum haalt tijdens dit feestjaar een van haar alombekende concepten iets vroeger van onder het stof dan anders. Te goeder trouw voorziet de Kinky Star tijdens de Gentse Feesten elke dag drie optredens van bekende en nog te ontdekken muzikanten. Om het twintigjarige bestaan van het muziekcentrum te vieren, organiseert de Kinky Star een heuse feestweek in ware ‘Gentse Feesten-stijl’. De Gentse Feesten 2.0 Kinky Star edition starten op 13 april en gaan door tot 22 april. Tien dagen lang kan je elke avond genieten van drie knallende concerten in de muziektempel van het Sint-Jacobs.

Money For Nothing

Overtuigt het vooruitzicht op nieuwe muzikale ontdekkingen en een vervroegd zomergevoel je nog niet helemaal? Dan kan het feit dat alle concerten gratis zijn je misschien over de streep trekken. Enkel je enthousiasme is voldoende om binnen te mogen en voor een gratis pintje kan je altijd een van je mede-toeschouwers diep in de ogen kijken. We kunnen niks beloven.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest 2022 (Dag 3): Sitdowns langs het kanaal

Het Moen feest leverde vrijdag een fijne kennismaking op en die lijn trokken we op de Golden Saturday gewoon door. In Moen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleepers' Reign - "Your Pet Friend"

Sleepers’ Reign is een groep die uitvoerig de tijd neemt om haar muziek te verfijnen alvorens die te delen met het grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.