Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Worsnop – “High”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Worsnop – “High”

Danny Worsnop, voormalig enfant terrible in de hedendaagse rock en metal scene, is van vele markten thuis. Naast de rol van leadzanger in de Britse metal(core) formatie Asking Alexandria en de rockgroep We Are Harlot neemt ‘DSnop’ nu de eerstvolgende afslag richting countryrock. Begin 2017 bracht Worsnop zijn eerste soloplaat getiteld The Long Road Home uit; een emotionele rollercoaster met twaalf loops waarin Ome Danny ons openhartig over zijn persoonlijke demonen (vrouwen, drank – en druggebruik,…) en geneugten vertelt. Om de nummers nog meer kracht bij te zetten beloofde de zanger voor iedere single een videoclip en na singles “I Got Bones”, “Mexico” en het ludieke “Don’t Overdrink It” was het tijd voor de ballad “High” om los gelaten te worden op de grote massa.

Het nummer opent in mineur; letterlijk dan. De stemming is droevig/grimmig en de man klinkt (oprecht) gekweld. Worsnop vertelt, onder begeleiding van een akoestische en zweverige achtergrondgitaar, hoe alles wat hij had hem ook weer werd ontnomen. De bluesy gitaarsolo aan het eind versterkt de sombere mood en katapulteert het nummer stante pede in onze “Breakup Songs” playlist. Bartender, pour the man a drink!

Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.