Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Worsnop – “High”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Worsnop – “High”

Danny Worsnop, voormalig enfant terrible in de hedendaagse rock en metal scene, is van vele markten thuis. Naast de rol van leadzanger in de Britse metal(core) formatie Asking Alexandria en de rockgroep We Are Harlot neemt ‘DSnop’ nu de eerstvolgende afslag richting countryrock. Begin 2017 bracht Worsnop zijn eerste soloplaat getiteld The Long Road Home uit; een emotionele rollercoaster met twaalf loops waarin Ome Danny ons openhartig over zijn persoonlijke demonen (vrouwen, drank – en druggebruik,…) en geneugten vertelt. Om de nummers nog meer kracht bij te zetten beloofde de zanger voor iedere single een videoclip en na singles “I Got Bones”, “Mexico” en het ludieke “Don’t Overdrink It” was het tijd voor de ballad “High” om los gelaten te worden op de grote massa.

Het nummer opent in mineur; letterlijk dan. De stemming is droevig/grimmig en de man klinkt (oprecht) gekweld. Worsnop vertelt, onder begeleiding van een akoestische en zweverige achtergrondgitaar, hoe alles wat hij had hem ook weer werd ontnomen. De bluesy gitaarsolo aan het eind versterkt de sombere mood en katapulteert het nummer stante pede in onze “Breakup Songs” playlist. Bartender, pour the man a drink!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Meeting The Master"

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.