Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Slowdive – “Sugar For The Pill”

Slowdive is al enkele jaren terug samen en bezig met touren. Vooralsnog bleven nieuwe albumplannen uit, tot vandaag. Op 5 mei, binnen een dikke maand dus, verschijnt de nieuwe zelfgetitelde plaat. De plaat is het eerste full album van de band in 22 jaar, dat kan tellen! In die tussentijd verwierf de band een cultstatus bij jong en oud, de verwachtingen voor de nieuwe plaat zijn dus hoog. Eerder deelde de band al het stevige “Star Roving” maar op de tweede single nemen ze gas terug en spelen ze meer in op de dromerigheid van de mens. Morgen speelt de band ook een show in Londen waar ze in 1993 de laatste keer speelden, dat is live te streamen op Facebook, een aanrader!

De intro van “Sugar For The Pill” doet meteen denken aan Pygmalion, vooral dankzij de zuivere en minimalistische sound. Het geheel bevat minder reverb en is meer gericht op de dromerige klank van de song. Rustige shoegaze die laat wegdromen maar tegelijk brengt het ook rust. De zachte stem van Neil Halstead gemixt met die van Rachel Goswell komen weer perfect in evenwicht met elkaar. De zachte gitaren en de rustige melodie weten een mens helemaal zen te brengen. Blij om te horen dat Slowdive nog steeds klinkt zoals in de jaren negentig, shoegaze op zijn zachtst.

Facebook / Twitter

28 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief