Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rationale – “Deliverance”


Op handen gedragen door Elton John, Justin Timberlake en Pharrell Williams; Rationale zit er warmpjes bij. Onlangs kreeg de Britse zanger bezoek van Jamie Lidell in de studio waar hij hard werkt aan een volwaardig debuutalbum. Na een eerste EP Vessels en een tour langs Europese arena’s met Bastille trakteert Rationale ons op een nieuwe single. “Deliverance” is een lied dat live al enige tijd op een warm onthaal kon rekenen. Fans zijn dan ook opgelucht dat hun favoriete ballad het eindelijk schopte tot officiële single.

Het overgrote thema is laten gaan, bevrijding. Dat Rationale het daar moeilijk mee heeft, horen we in de breekbare strofes. Z’n warme soul-stem klinkt eenzaam wanneer het lied start. Een minimalistische productie met een simpele beat breekt los bij de eerste “Deliverance.” Rationale’s krachtige stem draagt het dramatische refrein terwijl een achtergrondkoortje meteen dat extra vleugje gospel toevoegt. De tekst windt er zeker geen doekjes om: “I heard that you were much happier without me.” Naar het einde toe komt die hartpijn op kruissnelheid. Zoals bij elk Eurosong-hitje vallen drums en synths plots weg, net voor het refrein een laatste keer luid losbarst. Afsluiten doet de zanger met een a capella “I need your love.” Die ‘doux points’ geven we met veel plezier aan Rationale.

Facebook/Instagram/Twitter

24 maart 2017

About Author

Emma Vierbergen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief