Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “You’re In Love With a Psycho”

Kasabian gaat rock muziek van de afgrond redden, althans dat beweren ze. Volgens hen is de gitaarmuziek tegenwoordig volledig naar de vaantjes en met de nieuwe plaat willen ze het redden. Nu, dan gaan ze toch iets meer hun best mogen doen naar onze mening. De plaat verschijnt later dit jaar en hij zou een antigif zijn tegen alle ellende in de wereld, zeer sympathiek, dat wel. Toch zijn we na enkele luisterbeurten niet echt overtuigd van die eerste single. “You’re In Love With a Psycho” heeft wel een toffe titel maar meer dan dat is het ook niet. De song is de eerste van For Crying Out Loud, het nieuwe album dat op 28 april verschijnt

De song heeft de typische Kasabian intro met de nodige mystiek in. De dromerige zang op de achtergrond maakt meteen duidelijk dat het Kasabian is. Toch is het redelijk soft voor een band die rock muziek wil redden. De gitaar is stil en de zang overheerst op de instrumenten. Het refrein is wel catchy en erg vrolijk maar ook hier lijkt er iets te ontbreken, de nodige punch bijvoorbeeld. De synths zijn wel zo goed als verdwenen wat er voor zorgt dat het nummer goed als albumtrack op Velociraptor! kan. Toch is het niet bepaald uniek en een vreemde keuze voor een band met zoveel pretentie. Nu, ze kunnen ons met de rest van de plaat nog steeds het tegendeel bewijzen.

Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

Tracklist:
1. Ill Ray (The King)
2. You’re In Love With A Psycho
3. Twentyfourseven
4. Good Fight
5. Wasted
6. Comeback Kid
7. The Party Never Ends
8. Are You Looking For Action?
9. All Through The Night
10. Sixteen Blocks
11. Bless This Acid House
12. Put Your Life On It

16 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief