Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “Progress”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “Progress”

Dat de leden van Public Service Broadcasting een grote fascinatie voor het heelal hebben, is geen geheim. Hun vorige plaat, The Race for Space, is een conceptalbum over de rivaliteit tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie bij de verkenning van de ruimte in de jaren ’60. Met hun nieuw nummer “Progress” zijn ze weer helemaal terug.

“Progress” ligt in lijn met wat we van Public Service Broadcasting gewend zijn. De muziek geeft een retro-futuristisch gevoel, een sfeer die volledig de lijn volgt van het ruimtethema. Zo worden er vintage inspirerende spraakopnames in het geheel verwerkt. Elektronica wordt op een progressieve manier gebruikt, een beetje met een krautrockgedachte. Deze gedachte is echter omgezet in iets bijzonder gestileerd en zuiver. Een ruw kantje zal je nooit echt vinden bij deze band.

De zang wordt verzorgd door Tracyanne Campbell, de zangeres van indiepopgroep Camera Obscura. Het is een onvoorspelbare combinatie (en de eerste vrouwelijke stem bij de band) die wel goed werkt. Haar zoete stem geeft het nummer een menselijke kant die de boel doet opleven. Haar teksten worden wel in toom gehouden en beperkt tot ‘I believe in progress’. Een terechte beslissing, want die repetitiviteit past nu eenmaal perfect in de wereld van Public Service Broadcasting.

Op meer nieuws over een derde album is het nog even wachten…

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metric – “Just The Once”

De Canadese elektro rockband Metric bracht vorig jaar Formentera uit, maar heeft duidelijk nog een extraatje over. “Just The Once” is de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.