banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “Progress”

Dat de leden van Public Service Broadcasting een grote fascinatie voor het heelal hebben, is geen geheim. Hun vorige plaat, The Race for Space, is een conceptalbum over de rivaliteit tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie bij de verkenning van de ruimte in de jaren ’60. Met hun nieuw nummer “Progress” zijn ze weer helemaal terug.

“Progress” ligt in lijn met wat we van Public Service Broadcasting gewend zijn. De muziek geeft een retro-futuristisch gevoel, een sfeer die volledig de lijn volgt van het ruimtethema. Zo worden er vintage inspirerende spraakopnames in het geheel verwerkt. Elektronica wordt op een progressieve manier gebruikt, een beetje met een krautrockgedachte. Deze gedachte is echter omgezet in iets bijzonder gestileerd en zuiver. Een ruw kantje zal je nooit echt vinden bij deze band.

De zang wordt verzorgd door Tracyanne Campbell, de zangeres van indiepopgroep Camera Obscura. Het is een onvoorspelbare combinatie (en de eerste vrouwelijke stem bij de band) die wel goed werkt. Haar zoete stem geeft het nummer een menselijke kant die de boel doet opleven. Haar teksten worden wel in toom gehouden en beperkt tot ‘I believe in progress’. Een terechte beslissing, want die repetitiviteit past nu eenmaal perfect in de wereld van Public Service Broadcasting.

Op meer nieuws over een derde album is het nog even wachten…

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Public Service Broadcasting – Bright Magic (★★★): Erudiet en akoestisch gevarieerd

Public Service Broadcasting probeert de hedendaagse erfgenaam te zijn van Kraftwerk en Can. Deze Duitse bands omlijnden het genre krautrock, op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "Blue Heaven" (feat. Andreya Casablanca)

Na de overtuigende derde plaat Every Valley uit 2017 volgt op 24 september de nieuwe worp van Public Service Broadcasting. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "People, Let's Dance" (feat. EERA)

De laatste plaat van Public Service Broadcasting dateert alweer van 2017. Toen ging de band dieper in op de mijnindustrie in Zuid-Wales….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.