Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BlackWaters – “Down”

BlackWaters zijn vier jonge kerels uit Guildford die met hun je-m’en-foutisme doen denken aan alles wat de punk ooit heeft voortgebracht. Al blijven ze bij een eerder brave versie en spelen ze een mix tussen indie-punk en indie-rock. Muzikaal uit zich dat in een simpele, maar strakke, drum, ruige gitaren en refreinen die stuk voor stuk het potentieel hebben uit te groeien tot indie anthems. Iets wat ongetwijfeld in de hand wordt gewerkt door de input van Carl Barât, onder wiens vleugels ze vertoeven.

Voorlopig losten ze vijf singles die het pad moeten effenen voor hun debuutalbum. “So Far Out” en “Jarr’ed up Generation” raasden voorbij, waarbij we er ons al na de eerste luisterbeurt op betrapten het refrein spontaan mee te brullen. Ook hun laatste single “Down” heeft hetzelfde effect. De strofes doen in eerste instantie denken aan Slaves en een versnelde woordenwaterval à la Sleaford Mods, enkel en alleen om in de refreinen terug als één bom energie los te barsten.

Er is nog geen releasedatum voor hun debuut bekendgemaakt, al hopen we dat dit niet lang meer zal duren. Of dat ze in de tussentijd desnoods nog wat verse singles lossen, want wij willen meer.

Facebook / Twitter

8 februari 2017

About Author

Andreas Vermaut


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief