Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon – “Sultan’s Curse”

2017 wordt officieel het jaar van Mastodon. De progressieve/sludge metal band uit Atlanta komt 31 maart naar voor met Emperor of Sand, hun nieuwe LP. Volgens een recent interview met Rolling Stone staat de dood en sterfelijkheid centraal in dit album. Mastodon geeft ons bij deze een voorsmaakje, “Sultan’s Curse”, de opener van de plaat, en wat voor één.

Volgens Brann Dailor, drummer en zanger, is tijd ook een groot thema van het album. “Hoeveel tijd hebben we nog? Wat doen we met onze tijd?” Hij voegt toe: “Het gaat over de strijd tegen kanker, chemotherapie en alles dat met de ziekte te maken heeft. Ik wil er niet te letterlijk over zijn, maar het zit er allemaal in, je kan wel tussen de lijnen lezen.”

In Sultan’s Curse hoor je het potentieel van de bandleden en dat zorgt voor een prachtige mix. Na de bellen in de intro slaat de gitaarsectie de nagel op de kop en blijft je meenemen op een trip tot het einde. De single doet ons denken aan “Blood Mountain” en “Crack the Skye”. Fans van de oude Mastodonplaten zullen dit nummer alvast veelbelovend vinden.

Mastodon heeft al een feilloze discografie en gaat er in maart nog een knaller aan toevoegen!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold - "We Love You"

Het is alweer enkele jaren geleden dat Avenged Sevenfold met Diamonds in the Rough een nieuw album op de wereld losliet. Gelukkig…
InstagramLiveRecensies

Beartooth @ Ancienne Belgique (AB): Om ter uitzinnigst

Sinds 2012 gaat Caleb Shomo, ex-zanger van Attack Attack!, samen met zijn vier bandleden door het leven als Beartooth. De metal-/hardcoreband uit…
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.