Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rondo Mo – “Overflow”

Het moment is daar. De officiële solo debuut release van Rondo Mo is een feit. “Wie?”, zeg je. Juist, Rondo Mo. Een korte kennismaking, voor al wie de Britse zanger/producer nog niet kent. In zijn dagelijks bestaan luistert Rondo Mo naar de naam Robbie Redway. Het is in die hoedanigheid dat hij reeds meerdere samenwerkingen op zijn conto heeft. Het project AKASE spreekt hierbij het meest tot de verbeelding. Met niemand minder dan de kleurrijke house producer Midland sloeg hij de handen ineen en werd in 2015 hun album Graspers uitgebracht op het gerenommeerde !K7 label, welbekend van de DJ-Kicks Series. En dan werkte ook Ewan Pearson zo nog maar even mee. Je kunt het maar op je CV hebben staan.

Hoewel hij nog steeds onbekend is voor het grote publiek, heeft Rondo Mo er al een behoorlijke muzikale reis opzitten. Hij is altijd op zoek om de ruige randen van de elektronica, de experimentele kant van de indie muziek en de gevoelige R&B-snaar samen te brengen. Toch is het zijn krachtige vocaal die bruggen slaat. Zo ook op de veelbelovende debuut single “Overflow”.

Wanneer je de track enkele malen luistert, valt er al gauw een lijn te trekken met AKASE. Een verlengstuk is het echter allerminst. Dat was 2015. Dit is 2017. Een periode van twee jaar proberen en ontdekken is hoorbaar en ook voelbaar. Was Graspers nog wat aan de voorzichtige kant, “Overflow” komt direct binnen.

Met slechts een vrijwel volledig weg gefilterde bas op de achtergrond, grijpt het rauwe stemgeluid van Rondo Mo, dat nog het meest doet denken aan een stevigere uitvoering van Nick Murphy (aka Chet Faker), meteen je aandacht. Het is alsof hij op licht hypnotiserende wijze wil hinten: “Klamp je aan mij vast, want je zult iets gaan beleven”. Voordat je het in de gaten hebt, wordt je meegezogen in een trip door het muzikale spectrum. Terwijl de bas steeds verder aanzwelt en een melodieuze pianolijn ten tonele verschijnt, kijk je reikhalzend uit naar het moment dat de eerste beat je oor bereikt. Nou, en of dat gebeurt. Oef. Op intimiderende wijze weet dit nummer je te grijpen en niet meer los te laten. Even is er een break om naar lucht te happen, en dat is wel nodig ook, want zonder enige moeite culmineert “Overflow” daarna in een volwaardige en energieke dance track.

Het is een sterk staaltje, wat Rondo Mo aflevert bij zijn solo debuut. Een aanstekelijke track waarvan de volwassenheid afdruipt. Met veel effecten smeedt hij alles tot één bombastisch geheel, waarin de ruimte voor affectie nooit verloren gaat.  Als het vervolg net zo veelbelovend wordt, is het slechts een kwestie van tijd voordat wij deze man mogen begroeten op menig festivalpodium. Heel graag.

Luister hieronder naar Overflow, of via Spotify

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Stone Giants - West Coast Love Stories (★★★★): De romantische ziel van Amon Tobin

Al een kwarteeuw behoort Amon Tobin, samen met andere grootheden als Aphex Twin of Squarepusher, tot de absolute pioniers van de hedendaagse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amon Tobin - "Rise to Ashes"

Amon Tobin creëert al 25 jaar zijn eigen universum. In zijn vroege jaren (1996-2000) stond hij bekend om zijn prachtige versmelting van…
FeaturesInterviews

Interview Tristan: 'Mijn nummers zijn misschien moeilijk te volgen; dat maakt Tristan ook gewoon Tristan'

Na een jeugd vol muziek en dans startte de Gentse Isolde Van den Bulcke haar traject als jazz-zangeres aan het conservatorium van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.