Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane – “Intuition”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane – “Intuition”

De Australische metalcore band Northlane, afkomstig uit Sidney, bestaat uit  Alex Milovic (Bass), Nic Pettersen (Drums), Marcus Bridge (Zang), Jon Deiley (Lead Guitar) en Josh Smith (Rythm Guitar). Een jaar na hun oprichting in 2009 was hun eerste EP Hollow Existence klaar en hiermee trokken ze de aandacht van metalcore/hardcore platenlabel UNFD, waar ze tot op heden nog steeds bij zitten.

Na de release van hun eerste volwaardige album Discoveries (2011) bouwden ze in Australië een stevige livereputatie op. Toch duurde het nog twee jaar voor ze echt internationaal doorbraken met hun album Singularity (2013) dat in de Australische album top 100 piekte op de 3de plaats. Met hun derde album Node (2015) bereikten ze zelfs de eerste plaats van deze album top 100. In het voorjaar van 2016 namen ze de split-EP Equinox op, samen met hun landgenoten en goede vrienden In Hearts Wake.

Nog geen jaar na hun vorige project, brengen ze nu de single “Intuition”. Wel is er nog geen naam of releasedatum bekend voor een nieuwe plaat. Net zoals hun vorige songs bevat “Intuition” een krachtige boodschap. De eerste vers van het lied zal vast en zeker in verschillende zalen en festivals luidkeels meegezongen worden door de enthousiaste fans. Een catchy refrein, zanger Marcus Bridge die vol overtuiging de longen uit zijn lijf schreeuwt, stevig gitaar- en drumwerk, “Intuition” heeft alles wat een single nodig heeft om succesvol te zijn. Zo heeft het aankomende album zeker het potentieel om het nóg beter te doen dan Node.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ice Nine Kills - "Meat & Greet"

Ice Nine Kills zit inmiddels al vooraan tram twee, maar denkt nog niet aan ophouden. De metalcoreband uit Boston staat gekend voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Polaris - "Nightmare"

Toen enkele weken geleden het tragische nieuws naar buiten kwam dat Ryan Siew, een van de gitaristen van Polaris, op zesentwintigjarige leeftijd…
AlbumsRecensies

Chamber – A Love to Kill For (★★★★½): Slachthuis voor de trommelvliezen

Als we aan muziek uit Nashville denken, dan gaat onze gedachte meteen richting de country. De enige echte muziekstad van de Verenigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.