Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane – “Intuition”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane – “Intuition”

De Australische metalcore band Northlane, afkomstig uit Sidney, bestaat uit  Alex Milovic (Bass), Nic Pettersen (Drums), Marcus Bridge (Zang), Jon Deiley (Lead Guitar) en Josh Smith (Rythm Guitar). Een jaar na hun oprichting in 2009 was hun eerste EP Hollow Existence klaar en hiermee trokken ze de aandacht van metalcore/hardcore platenlabel UNFD, waar ze tot op heden nog steeds bij zitten.

Na de release van hun eerste volwaardige album Discoveries (2011) bouwden ze in Australië een stevige livereputatie op. Toch duurde het nog twee jaar voor ze echt internationaal doorbraken met hun album Singularity (2013) dat in de Australische album top 100 piekte op de 3de plaats. Met hun derde album Node (2015) bereikten ze zelfs de eerste plaats van deze album top 100. In het voorjaar van 2016 namen ze de split-EP Equinox op, samen met hun landgenoten en goede vrienden In Hearts Wake.

Nog geen jaar na hun vorige project, brengen ze nu de single “Intuition”. Wel is er nog geen naam of releasedatum bekend voor een nieuwe plaat. Net zoals hun vorige songs bevat “Intuition” een krachtige boodschap. De eerste vers van het lied zal vast en zeker in verschillende zalen en festivals luidkeels meegezongen worden door de enthousiaste fans. Een catchy refrein, zanger Marcus Bridge die vol overtuiging de longen uit zijn lijf schreeuwt, stevig gitaar- en drumwerk, “Intuition” heeft alles wat een single nodig heeft om succesvol te zijn. Zo heeft het aankomende album zeker het potentieel om het nóg beter te doen dan Node.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.