Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA – “Drew Barrymore”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA – “Drew Barrymore”

Het nieuwe jaar is nog niet goed en wel begonnen, of daar is Top Dawg Entertainment alweer met een nieuwe release. Het label domineerde 2016 met vijf succesvolle albums, en is duidelijk niet van plan om het nu even rustig aan te doen. SZA, de enige vrouwelijke artieste op het label, brengt dit jaar eindelijk haar langverwachte debuutalbum uit, dat de naam CTRL kreeg. Deze aankondiging klonk al als muziek in onze oren, daarnaast ging hij ook nog eens gepaard met de wondermooie single “Drew Barrymore”.

SZA zingt over onzekerheid en liefde en heeft de kracht om dit tegelijkertijd breekbaar en sterk te doen klinken. Ze onderscheidt zich door haar unieke stem, die gemaakt lijkt te zijn voor de nostalgische R&B/hiphop die ze brengt. Het is zo’n stem die geen muzikale begeleiding nodig heeft om emotie over te brengen en van laag naar hoog gaat alsof het niks is. “Drew Barrymore” brengt dit talent perfect naar voren. De prachtige viooloutro versterkt de gevoelvolle sfeer die over de song hangt.

Voor wie zich afvraagt waar de titel van het liedje vandaan komt: SZA liet zich inspireren door het acteerwerk van Drew Barrymore in nineties films als Never Been Kissed en Poison Ivy. Haar single zou naar eigen zeggen de soundtrack van één van die films kunnen zijn. Na het beluisteren van “Drew Barrymore” (én van de live versie die ze bracht bij Jimmy Kimmel) staat één ding in elk geval vast: SZA is klaar voor het echte werk. Mark our words, 2017 zou weleens het jaar van haar grote doorbraak kunnen worden.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Ferdous - Dreamland (★★★½): Flitsend neonlandschap

Stilzitten staat niet meteen in het woordenboek van de Afghaans-Nederlandse Ferdous Dehzad. De songwriter en producer verscheen rond 2016 op onze radar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andra Day - "Where Do We Go"

Andra Day werd in een winkelcentrum waar ze zong opgemerkt door de toenmalige vrouw van Stevie Wonder en die bracht de bal…
AlbumsRecensies

Drake - For All The Dogs (★★★): Een dobermann met een zachte pels

Wanneer de grootste naam uit de hiphop-scene een nieuw album dropt, zit er maar een ding op: alles aan de kant gooien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.