Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ariel Pink & Weyes Blood – “Tears on Fire”

Ariel Pink en Weyes Blood sloegen de handen in elkaar op de Myths 002 EP die 27 januari verschijnt. Het is de tweede in een reeks EPs waar Mexican Summer twee artiesten samen laat werken om tot een uniek resultaat te komen. Vandaag kregen we alvast een eerste track voorgeschoteld: het episch psychedelisch folk nummer “Tears on Fire”.

Op papier zijn deze twee artiesten niet bepaald een voor de hand liggende combinatie. Ariel Pink kennen we voornamelijk van zijn bombastische lo-fi pop zoals we onder andere horen op zijn vorig album Pom Pom (2014). Weyes Blood maakt normaliter andere muziek. Zo hoorden we op Front Row Seat Row To Earth verfijnde pop en folk die verweven is in de psychedelica.

Ondanks deze verschillen, blijken deze twee artiesten een match made in heaven. Daar waar Weyes Blood creativiteit put uit de psychedelische folk van de jaren ’60, doorkruist Ariel Pink dit met zijn eigen bizarre chaotische insteek. De kenmerkende kleurrijke akkoordenschema’s en melodieën worden in bochten gewrongen en naar wilde uithalen gebracht. Weyes Blood kan hier perfect in volgen met een krachtige opera-achtige falsetto. “Tears On Fire” contrasteert niet alleen in de samenwerking van de artiesten, maar biedt ook structureel een heel mooi dynamisch nummer. Een progressief folk nummer dat eenmaal van idee naar idee wiegt en andermaal je verrast met grote onvoorspelbaarheid.

Dit project bewijst dat samenwerkingen altijd kunnen leiden naar verrassende resultaten. Het is iets wat we graag van meer muzikanten zouden willen zien. Tot dan kunnen we alvast uitkijken naar de volledige Myths 002 EP, en vooral ook naar toekomstige samenwerkingen van artiesten op het Mexican Summer label.

Weyes Blood: Website / Facebook / Twitter ; Ariel Pink: Website / Facebook / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single T Bone Burnett – “Sometimes I Wonder” (feat. Weyes Blood)

Toen T Bone Burnett zijn eerste soloalbum met origineel materiaal in achttien jaar tijd aankondigde, kregen we daarbij ook meteen een gastenlijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.