Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single El Yunque – “Dog Park”

El Yunque staat duidelijk niet stil. Maart 2016 werd het debuutalbum ‘Baskenland’ van deze Hasseltse noiserockband gereleased. Binnenkort, nog geen jaar na de release van de vorige, komen ze met een nieuwe plaat op de proppen. En alsof dat nog niet volstaat, staan ze op 4 februari in de AB, als voorprogramma van Brutus. In afwachting van BOXES, verrassen ze ons deze week met een nieuwe single: “Dog Park”. Het nummer bouwt rustig op. Een leuke, repetitieve baslijn vergezeld van het gerinkel van belletjes. Wij horen invloeden van Fugazi en Pixies.

Hun mantra klinkt steeds luider en overtuigender: “Keep it in the dark, keep in the dog park.” De vertrouwde, repetitieve groove wordt steevast onderbroken door héérlijk chaotische noise. Een klarinet komt de boel opleuken. Hoe scheller en hoe sneller, hoe beter. Het lijkt alsof we even de weg kwijt zijn, en we daar vrolijk om zijn. Dan nemen de mannen van El Yunque gas terug. Het repetitieve basgeluid brengt ons terug naar waar we waren. Het gerinkel voelt vertrouwd. Om geleidelijk aan weer te versnellen. Geef ons die snelle basdrum, El Yunque. Sneller en sneller met die egg shaker. Wij willen ontsporen.

Facebook / Bandcamp

2 januari 2017

About Author

Sarah Struyf Muziekrecensent voor Dansende Beren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief