Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single El Yunque – “Dog Park”

El Yunque staat duidelijk niet stil. Maart 2016 werd het debuutalbum ‘Baskenland’ van deze Hasseltse noiserockband gereleased. Binnenkort, nog geen jaar na de release van de vorige, komen ze met een nieuwe plaat op de proppen. En alsof dat nog niet volstaat, staan ze op 4 februari in de AB, als voorprogramma van Brutus. In afwachting van BOXES, verrassen ze ons deze week met een nieuwe single: “Dog Park”. Het nummer bouwt rustig op. Een leuke, repetitieve baslijn vergezeld van het gerinkel van belletjes. Wij horen invloeden van Fugazi en Pixies.

Hun mantra klinkt steeds luider en overtuigender: “Keep it in the dark, keep in the dog park.” De vertrouwde, repetitieve groove wordt steevast onderbroken door héérlijk chaotische noise. Een klarinet komt de boel opleuken. Hoe scheller en hoe sneller, hoe beter. Het lijkt alsof we even de weg kwijt zijn, en we daar vrolijk om zijn. Dan nemen de mannen van El Yunque gas terug. Het repetitieve basgeluid brengt ons terug naar waar we waren. Het gerinkel voelt vertrouwd. Om geleidelijk aan weer te versnellen. Geef ons die snelle basdrum, El Yunque. Sneller en sneller met die egg shaker. Wij willen ontsporen.

Facebook / Bandcamp

12 posts

About author
Muziekrecensent voor Dansende Beren.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus - "Dust"

Brutus geldt als een van de grootste metalsensaties van ons Belgenlandje. De driekoppige band stond dit jaar zelfs voor de eerste keer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.