LiveRecensies

DVKES @ Café De Zwerver: dromerige psychedelica met de nodige slagkracht

DVKES is een band die in korte tijd uitgroeide tot een rijpe muziekgroep. De Antwerpenaren staan als rasechte muzikanten op het podium en brengen hun muziek fris en natuurlijk. Begin december verscheen hun debuutplaat Pushed Through, geproduced door Mario Goossens van Triggerfinger. Zijn stempel is duidelijk merkbaar in de nummers waardoor ze voller, grootser en vooral erg volwassen klinken. Een sound die duidelijk een breder publiek verdient, en dus was Café de Zwerver ook goed volgelopen.

Frontman Joos groeide ook op in Leffinge. Veel fans van het eerste uur zakten af naar De Zwerver om hem aan het werk zien. Die lokale jongen verandert op het podium in een man die muziek maakt alsof hij nooit iets anders deed. Het begint met enkele penetrerende bassen waarmee de band duidelijk maakt dat hun psychedelica lekker zwoel is. Al snel mengen zich ook enkele opgewekte synth geluiden in het geheel die voor een vrolijke noot zorgen.

Hun single “We Finally Pushed Through” komt al vroeg in de set. Met een repetitief deuntje hypnotiseren ze het publiek dat uitbundig na ieder nummer zijn appreciatie laat blijken. De mannen van DVKES waren duidelijk niet voorbereid op zo’n talrijk publiek en die verrassing spelen ze boordevol energie. Hun songs hebben zowat altijd dezelfde opbouw. Het begint dromerig en subtiel maar ontspoort al snel in een uitbarsting van gitaren, drums en synths. Hoe later in de set, hoe luider het gaat.

Instrumenten staan duidelijk centraal bij DVKES en dat maakt het allemaal zo strak. “Put To Bed” is een hoogtepunt in de set. Het begint met luide gitaren die er geen doekjes omwinden. Goed afgelijnd en met de nodige kracht bouwt dit nummer op en wanneer de frontman een schreeuw bovenhaalt, is de agressiviteit compleet. Iets meer dan zes minuten krijgen we een muur van gitaren en solo’s op ons afgevuurd. DVKES zet de toon verder en gaat boordevol riffs en vuur verder op hun elan.

DVKES blijft boeien ook al lijken sommige nummers nogal op elkaar. Door hier en daar een hoge synth, een speciale riff of uniek zangspel in te brengen, slaagt de band er in om te blijven variëren. Het publiek wil duidelijk ook meer en na hun reguliere set brengt DVKES nog een bisnummer. Het publiek is tevreden, de muziek was strak en wij weten zeker dat deze groep een mooie toekomst staat te wachten. Wat meer airplay zou DVKES goed doen, want met zo’n sound verdien je niet minder.

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.