Nieuwe singles

Nieuwe single Novella – “Does The Island Know”

In februari keert de Britse band Novella terug met hun nieuw album Change of State. In dit vervolg van hun debuutalbum, Land, reflecteren ze naar eigen zeggen op de turbulentie van 2016. In afwachting krijgen we alvast een nieuwe single van dit album te horen “Does The Island Know”. In dit nummer worden we geconfronteerd met de thematiek rond ‘fake news’ en samenzweringstheorieën. Verschijnselen die relevanter dan ooit zijn.

Gedreven door een soepele baslijn met speelse bochten en frisse drums doet de groove wat denken aan hedendaagse krautrock-geïnspireerde bands zoals Stereolab en Deerhunter. Net zoals deze bands weet Novella ook dromerigheid te incorporeren in hun muziek. Dit in de vorm van twee zachte stemmen die door elkaar zweven. Het doet je met gemak wegdromen en terwijl het nummer spontaan aangedikt wordt met ritmische gitaren.

“Does The Island Know” is een nummer die gedaan is voor je het goed en wel beseft en je honger geeft naar meer. Gelukkig is dit lied de opener van dit album en slechts het begin van een plaat waar we niet op kunnen wachten!

Facebook / Website / Twitter

Related posts
AlbumsRecensies

Peach Pit - From 2 to 3 (★½): Een verwaterde versie van zichzelf

We hebben nog levendige herinneringen van onze eerste kennismaking met Peach Pit. Op een dag zaten we door ons Facebook nieuwsoverzicht te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady - "Round The Bend"

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.