banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meatbodies – “Creature Feature”

Meatbodies is klaar om een opvolger voor hun zelf getiteld debuut uit 2014 uit te brengen. Op 10 februari komt ALICE uit en dat is volgens de band zelf een conceptalbum. Ze omschrijven het als ‘a near fable of fear, sexuality, war, religion, technology, peace, philosophy, hedonism, sociology, evolution and ecclesiasticism‘. Een hele boterham dus waarin chaos, riffs en gitaren weer centraal zullen staan. Chad Ubovich speelt niet voor niets bij Fuzz van onze goeie vriend Ty Segall.

ALICE is geen religie maar kan gezien worden als één. Het is geen persoon, geen god maar een idee verpakt in een roze strik. Het is een bericht, een verborgen commentaar op de moderne wereld dat baadt in fantasie. Wat het ook mag zijn, het zal alweer een fascinerende plaat worden. Eerste single “Creature Feature” doet ons kwijlen en verlangen naar meer.

Het is een ‘heavy pop’ (zo omschrijft Meatbodies hun genre zelf) song boordevol kleur. Invloed van de seventies sound van T. Rex of Bowie maar evengoed wat hedendaagse garagesound van Ty Segall. De band eet duidelijk van alle walletjes een beetje en brengt dit perfect samen in een eigen stijl. Modervette riffs, penetrerende bassen en een glimmende melodie, “Creature Feature” heeft het allemaal. Meatbodies brengt alweer een absurde maar geniale song uit, meer van dat!

Facebook / Twitter

3218 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Till Morninglight - "Lights Out"

‘Een Belgisch garagerock duo dat no nonsense rock-’n’-roll uit de mouw schudt’, zo luidt de officiële omschrijving van Till Morninglight. Bij een…
AlbumsRecensies

Wings of Desire - Amun-Ra (★★★½): Doet verlangen naar meer

Wings of Desire is het nieuwste project van Chloe Little en James Taylor, twee leden van het in 2018 ter ziele gegane…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.