Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2017 maakt longlist bekend

BBC Sound of 2017

Nadat Jack Garratt vorig jaar de titel van BBC Sound Of 2016 op zich kreeg gekleefd, kiest de BBC ook dit jaar een nieuwe beloftevolle artiest. De BBC vraagt aan een panel om een top drie bekend te maken en zo maken ze hun lijst. In de jury zitten 170 van de beste critici, bloggers, djs en radiopresentatoren uit Groot-Brittannië. Voor ze die naam bekend maken, laten ze altijd een longlist op ons los zodat we kunnen beginnen speculeren. Eerdere winnaars zijn onder meer Adele, Keane en Sam Smith.

Op de lijst is er één favoriet die door iedereen nu al als winnaar wordt gezien, de soul-man Anderson .Paak. Naast dat staan ook enkele van onze favorieten op de lijst: De Pharell-lieveling Maggie Rogers, de rockers van The Amazons, de soul/bluesman Rag’n’Bone Man, de frêle jongedame van The Japanese House die we onlangs nog aan het werk zagen, RAYE een wonderkind uit Zuid-Londen en Jorja Smith een R&B dame met een waanzinnige stem.

Alle vijftien de namen vindt je hier, check ze allemaal eens uit want meestal worden al deze bands zeer groot:

AJ Tracey
Anderson .Paak
Cabbage
Dave
Declan McKenna
Jorja Smith
Maggie Rogers
Nadia Rose
Rag ‘N’ Bone Man
Ray BLK
RAYE
Stefflon Don
The Amazons
The Japanese House
Tom Grennan

In de eerste week van januari laat de BBC ons de top vijf weten.

28 november 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief